ВО «БАТЬКІВЩИНА» — ТВОЯ НАДІЯ НА ВЛАДУ ДЛЯ ГРОМАДИ!

Чотири роки фракція ВО «Батьківщина» (БЮТ) працювала в міській раді, намагаючись відстоювати інтереси простих людей. Нас було небагато — всього дев’ять чоловік, у нас не було більшості, але ми змогли немало зробити для всієї громади.
Одним із наших пріоритетів було і залишається — захист зелених та водоохоронних зон від «прихватизації». Виключно завдяки зусиллям фракції ВО «Батьківщина» вдалося зберегти для громади зелені зони відпочинку біля річки Случ поблизу шпиталю (в районі вул.Купріна, 14), де впливові, небідні, особи вже ходили й «прикидали», як гарно на крутому березі річки виглядатимуть їхні «хатинки».
Відстояли інтереси пересічних громадян перед небезпекою їх «викиду» з власних будинків. Зокрема, не дали знести приватні будинки в районі вул.Шевченка, 7, — під забудову бізнесменам без належної компенсації й гарантій їхнім власникам.
Вирішили питання ремонту доріг на околицях, де десятиліттями їх ніхто не ремонтував — раніше увагу приділяли лише дорогам у центрі міста, хоча й на околицях теж живуть люди. Зокрема, було відремонтовано провулки Коростенські, дороги в районі каменедробильного заводу, провулки Тельмана, вулиці «Дружби» та інші околиці.
Завдяки зусиллям фракції ВО «Батьківщина» започатковано конкурсний (аукціонний) продаж земельних ділянок для комерційної забудови та комунального майна з метою встановлення справедливої ринкової вартості за нашу, комунальну, власність. І тепер всі гроші від такого виду продажу йдуть у міський бюджет.
На жаль, змушені констатувати, що не все, що планували, ми змогли зробити. Дев’ять депутатів — це навіть не третина складу міської ради. Не вдалося вирішити питання справедливого надання земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво — тим, хто їх дійсно потребує, а не тим, хто півміста «прихватизував».
Усі чотири роки намагалися добитися створення і оприлюднення загальних списків черговості на отримання земельних ділянок. Але — безрезультатно. Не вся земля та комунальне майно продавалися за справедливими, ринковими цінами. Повсякчас, обов’язково знаходилися «потрібні» люди, яким власність всієї громади йшла за безцінь.
У силу низки причин і не наша провина, що не стала міська рада справжнім виразником та захисником інтересів простих людей, яких незаконно викидали з роботи, не платили зарплату, позбавляли права власності, принижували їх честь і гідність.
Повертаючись до вищезгаданого, варто відзначити, що так і залишається невирішеним питання встановлення меж природоохоронних та водозахисних зон із забороною їх подальшої приватизації. Цим самим ми маємо себе убезпечити від таких ситуацій, яка створилася поблизу столиці, де проста людина далеко не скрізь може вільно підійти до річки, прогулятися парком чи лісом, бо значиться — «приватна власність».
Ми змушені констатувати, що з кожним днем влада все далі й далі відходить від народу. Особливо влада на вищих щаблях, яка ставиться до нас, як до рабів, вважаючи простих людей — ні за що. Вони впевнені: яку підлоту нам не піднесуть, — ми все мовчки проковтнемо!
Тож, чи не пора нам показати свою силу і гідність?! Вибори 31 жовтня — це не просто формальність, це — вибір права на існування нашої громади як спільноти вільних, соціально захищених людей.
Саме тому ми — Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» (БЮТ) — висунули кандидатами в депутати простих людей, таких же, як і ви в більшості. Не директорів, начальників, крупних бізнесменів і «грошовитих мішків», а тих, хто знає і живе проблемами своїх сусідів!
Найголовніше: наші кандидати — це порядні, принципові, активні і цілеспрямовані громадяни, патріоти свого міста, які можуть захистити ваші інтереси — інтереси простих людей.
Нинішня влада своїми діями намагається знищити дрібних та середніх підприємців, бо вони не хочуть мати справу з мільйонами «по сто-двісті гривень». Їм набагато простіше мати справу з сотнею мільйонерів, а долі людські для них не значать нічого!
Наша міська партійна організація завжди і повсякчас стояла на захисті дрібних підприємців, виступала за збереження їхніх робочих місць на ринках. І, коли в міській раді в нас буде потужна фракція, — будьте впевнені: ми зможемо вас захистити!
Заручившись взаєморозумінням і підтримкою молодих людей, яких ми включили до наших списків у кандидати в депутати міської ради, ми прагнемо сформувати молоду й перспективну команду управлінців, котра працюватиме для людей. Хоча б з тієї причини, що вони самі є такими ж, як більшість наших виборців.
Ми прагнемо жити краще? Питань — немає. Але слід повсякчас пам’ятати, що, крім нас самих, нам ніхто не зробить життя кращим. Ми не віримо в себе? Дарма! Українці — працьовитий і розумний народ. І ми зможемо побудувати гідне життя без «помічників» чи то з Росії, чи то з країн далекого зарубіжжя.
Для цього потрібна дрібничка — позбутися комплексу меншовартості, який нам посилено нав’язують із-за кордону через ретивих помічників усередині держави. А почати необхідно безпосередньо в нас, на місці — в нашому рідному Новограді-Волинському!
Скільки ми будемо віддавати наші долі в руки хапуг? Адже, ніхто не заважає в кабінці для голосування поставити відмітку навпроти прізвища того кандидата, якого ми вважаємо гідним нашого вибору.
Проте, треба пам’ятати — один депутат у міській раді нічого не вирішить. Адже рада — це колективний орган, і рішення там приймаються більшістю, себто 24 голосами.
Невже у нас немає достатньо розумних і порядних людей? Ми переконані — є, і немало. Ми віримо в себе, ми віримо у вас! До роботи, друзі!
Новоград-Волинська міська організація політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»