«ПОРА ПЕРЕСТАТИ ЧЕКАТИ НЕСПОДІВАНИХ ДАРУНКІВ ВІД ЖИТТЯ, А САМОМУ ТВОРИТИ ЖИТТЯ»

«ПОРА ПЕРЕСТАТИ ЧЕКАТИ НЕСПОДІВАНИХ ДАРУНКІВ ВІД ЖИТТЯ, А САМОМУ ТВОРИТИ ЖИТТЯ»

\"«ПОРАНародилася в 1976 році у місті Новограді-Волинському Житомирської області. Громадянка України. Освіта вища, за фахом — економіст-організатор.
Навчалася на факультеті «Економіки та менеджменту» Полтавського кооперативного інституту. Отримала диплом з відзнакою.
З 1997 до 2001 року працювала в Новоград-Волинській райспоживспілці на посаді бухгалтера. З 2002 до 2004 — головний бухгалтер МПП «Свитязь». У 2004 році обійняла посаду головного спеціаліста відділу економіки міськвиконкому. З 2006 року й дотепер — начальник відділу економічного аналізу і планування Новоград-Волинської міської ради.
Двічі проходила курси підвищення кваліфікації з питань державних закупівель «Правові аспекти державних закупівель».
У 2008 році пройшла курси підвищення кваліфікації при американському фонді USAID та отримала сертифікат акредитації спеціаліста з питань залучення інвестицій. За її сприяння чеською фірмою «BermanGroup» та фінансуванням проектом «ЕРМ Україна» було розроблено техніко-економічне обгрунтування та концептуальний дизайн промислового парку на землях Чижівської сільської ради, що межують з північною околицею Новограда-Волинського, та які, у відповідності до Генерального плану розвитку міста, мають бути включені у межі міста. Спільно з фірмою «Кімонікс» фонду USAID нею був розроблений віртуальний тур по місту в мережі Інтернет, за допомогою якого потенційні інвестори мають можливість детальніше ознайомитись із вільними земельними ділянками нашого регіону.

У 2009 році Світлана Карпінська пройшла повний курс навчання за програмою Німецького бюро з технічного співробітництва (GTZ) зі створення центру адміністративних послуг.
Отримала подяки міського голови: за участь у розробці Стратегічного плану розвитку міста Новограда-Волинського; за активну участь у житті територіальної громади міста. Світлана Станіславівна Карпінська є членом політичної партії «Українська платформа».

ПРОГРАМНІ ТЕЗИ КАНДИДАТА НА ПОСАДУ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ ВІД ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «УКРАЇНСЬКА ПЛАТФОРМА» КАРПІНСЬКОЇ СВІТЛАНИ СТАНІСЛАВІВНИ
Шановні новоград-волинці!
Уже багато років кожному поколінню мешканців нашого міста життя постійно ставить питання: «Для чого живемо?» і «Що залишимо майбутнім поколінням?». У черговий раз ми маємо відповісти для себе «Куди йдемо?».
Судячи з того, що за вікном XXІ століття, то прагнемо до Європи, стати справжнім європейським містечком у демократичному суспільстві.
Новоград-Волинський XXІ століття – це місто, в якому сприяють малому та середньому бізнесу, дбають про вирішення нагальних житлово-побутових проблем його мешканців, розвивають духовні цінності та культуру, шляхом впровадження надбань заможних країн. Досвід кращих міст України переконливо свідчить, що лише шляхом розвитку економіки міста, використання трудового потенціалу та активного залучення громади міста до вирішення важливих питань сьогодення, можна підняти рівень життя жителів Новограда-Волинського до європейського. Привабливий імідж міста Новограда-Волинського значною мірою залежить від інноваційного потенціалу промислових підприємств, прозорості, професіоналізму та порядності влади.
Великий український мудрець Григорій Сковорода наставляв: «Отже, дивись, щоб не плавати в тумані, щоб не обрати ненадійного становища в житті, займи розум свій тим, над чим міг би добре працювати, але гарним і не надмірним. Так ти уникнеш найлютішої нудьги – зможеш досягти щасливого життя».
Вибори – це єдиний прямий політичний інструмент участі народу у формуванні органів влади та реалізації головної конституційної норми: «Народ є єдиним джерелом влади в Україні». Лише за допомогою виборів у демократичній країні відбувається зміна влади.
Місцеві вибори мають велике значення для нас, виборці. Вони не менш важливіші за всеукраїнські, тому що саме місцева влада найближче до людей. Вона відповідає за вирішення нагальних житлово-побутових проблем, за міський транспорт і освітлення вулиць, за чисті узбіччя, заквітчані парки, комунальні тарифи – за все те, що ви бачите, чуєте і відчуваєте щодня, йдучи на роботу і повертаючись додому.
Ми знаємо: для тих, хто нікуди не пливе, не буває попутного вітру. Для нашого міста, його територіальної громади таким курсом у майбутнє має стати робота нової команди з сучасним баченням розвитку міста, прогресивним мисленням, команди, яка у своїй роботі врахує позитивний досвід і досягнення попередніх років. Критеріями відбору кандидатів у місцеву владу мають бути беззаперечний авторитет людини, її чесність, професійність, відповідальність. Саме це має стати критерієм оцінки, а не гламурні обіцянки та нездійсненні від початку передвиборні програми.
Менеджер нового типу політиків здійснює управлінську діяльність у режимі розвитку, а не пасивного функціонування. Впроваджує актуальні значущі та різноманітні ініціативи і нововведення, що стають перспективними та ефективними для успішного майбутнього міста. Я зі своєю командою застосовуватиму нові сучасні технології управління містом, яке має здійснюватися на трьох рівнях: стратегічному, щорічному галузевому плануванні та активної участі громади у аналізі існуючих поточних проблем, їх відборі та пропозицій щодо їх вирішення.
Моя команда — нове покоління політиків — прагне не тільки осягнути проблеми жителів міста, а й творчо вирішити їх згідно з духом свого часу.
Я, кандидат на посаду міського голови міста Новограда-Волинського, Світлана Станіславівна Карпінська, виступаю за чесні правила гри в політиці. Саме вони стануть запорукою самореалізації громадян, основою їх економічного процвітання та конкурентоспроможності міста.
Свого часу відомий класик влучно зазначив, що навіть найгірший архітектор від найліпшої бджоли від початку відрізняється тим, що, перш ніж будувати чашечку з воску, він уже побудував її у своїй голові. Життя міста можна розглядати як безперервну постановку певних цілей та діяльність, спрямовану на їх досягнення.
ОСНОВНІ ІДЕОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ДІЯЛЬНОСТІ МОЄЇ КОМАНДИ:

  1. Розбудова та функціонування в місті ліберальної економіки ринкового типу:



  • Мінімальне втручання влади в ринкові механізми регулювання економічних процесів;

  • Стимулювання чесної конкуренції та запобігання монополізму;

  • Опора та першочергова орієнтація і підтримка власного місцевого виробника;

  • Сприяння створенню нових робочих місць за рахунок будівництва промислових підприємств.



  1. Трансформація до інформаційного суспільства та суспільства знань шляхом розбудови електронної демократії (діяльність громадських об’єднань у розбудові електронного урядування):



  • Впровадження електронного урядування в контексті адміністративної реформи (елементи електронного урядування в ОСББ та бізнесі);



  1. Розбудова громадянського суспільства з усіма елементами суспільного механізму контролю за владою:



  • Місцева влада має бути на службі в громади, а не навпаки;

  • Громада повинна брати щонайширшу участь у вирішенні важливих для неї питань;



  1. Пропаганда і всебічна підтримка культури і духовності:



  • Збереження найдавніших звичаїв та традицій.


ЕКОНОМІКА

  • Створити умови для успішного розвитку малого та середнього бізнесу;

  • Відстоювати інтереси промисловців та інвесторів;

  • Належна увага забудові міста;

  • Сприяння створенню нових робочих місць;

  • Залучення інвестицій в економіку міста, супровід інвестиційних проектів;

  • Розширення меж міста у відповідності до Генерального плану розвитку міста.


У СФЕРІ УПРАВЛІННЯ

  • Надання управлінських послуг у відповідності до міжнародного стандарту ISO 9001;

  • Впровадження електронного урядування та електронної демократії у виконавчих органах міської ради.


У ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОМУ ГОСПОДАРСТВІ

  • Ліквідація старого сміттєзвалища та будівництво сміттєпереробного заводу;

  • Впровадити повний цикл збору та переробки сміття;

  • Належний благоустрій віддалених мікрорайонів «Смолка», «Дружба», «Лубчиця», «Коростенська», «Ярунська», район м’ясокомбінату та ін.;

  • Провести поетапний ремонт міських водопровідно-каналізаційних мереж;

  • Провести реформи тарифної політики у галузі житлово-комунального господарства;

  • Відновлення освітлення усіх дворів, вулиць;

  • Контроль якості комунальних послуг.


ЖИТЛО

  • Програма забезпечення пільгового кредитування на придбання житла молодим сім’ям, працівникам бюджетної сфери та військовослужбовцям;

  • Будівництво сучасних спортивних майданчиків із синтетичним покриттям на територіях ЗОШ та мікрорайонів міста.


ТРАНСПОРТ

  • Навести лад у міських пасажирських перевезеннях;

  • Відновити систему пільг для проїзду в транспорті на міських автобусних маршрутах пенсіонерам, ветеранам, незахищеним верствам населення;


СОЦІАЛЬНА СФЕРА

  • Належна увага освіті та галузі медицини міста;

  • Забезпечити школи міста сучасними комп’ютерними класами з можливістю виходу в Інтернет, інформаційними технологіями і прогресивними методиками навчання;

  • Придбати устаткування для амбулаторій сімейної медицини; сучасне діагностичне обладнання;

  • Підтримка соціально незахищених верств населення через удосконалення системи інформаційних комунікацій;

  • Просвітницька робота у середовищі учнівської та студентської молоді;

  • Покращення матеріально-технічної бази галузі фізичної культури і спорту;

  • Реалізація низки всеукраїнських та місцевих проектів («Добробут власними руками», «Відкрий своє серце дітям», «Я – громадянин» тощо). Допомога на лікування дітей з обмеженими можливостями, забезпечення участі таких дітей у різноманітних творчо-мистецьких заходах.


ВУЛИЦЯ, МІКРОРАЙОН

  • Об’єднати можливості державного, обласного і місцевого бюджетів для ремонту доріг, а також ремонтів дахів і фасадів будинків; залучити кошти грантодавців та громади;

  • Впорядкування паркових зон та зон відпочинку жителів міста.


СТАНЬ БУДІВНИЧИМ ВЛАСНОГО ЖИТТЯ!