ЗНАЧЕННЯ НАЙПОШИРЕНIШИХ IМЕН ТИЖНЯ

АНАСТАСІЯ
Це ім'я — жіноча форма чоловічого імені «Анастас» (anastasis – воскресіння).
Настенька (зменшувальне ім'я від Анастасії) — найпоширеніше ім'я героїнь російських казок. Дівчинці з таким ім'ям на роду написано бути найкрасивішою, найрозумнішою, найніжнішою. Батькам треба докласти певних зусиль, щоб Настя з раннього дитинства привчилась прибирати за собою іграшки, складати книги, допомагати старшим у роботах по будинку.Анастасія може стати гарною артисткою, вихователем у дитячому садку, лікарем. Анастасія — віддана й турботлива дружина, гострі відчуття на стороні — не в її характері. Вона хороша господиня, любить прикрашати будинок квітами й витонченими речами. Віддає всю себе дітям.
Інші форми імені: НАСТУСЯ, НАТА, СТАСЯ, ТУСЯ, АСЯ.
Іменини: 4 січня, 23 березня, 28 квітня, 12 листопада.
ОЛЕНА (ЄЛЕНА)
Слово догрецького походження, означає «обрана, світла».
Маленька Олена любить казки. Дуже довірлива, але якщо хтось скористається цією її якістю й обдурить її, то Олена неодмінно покарає кривдника, проявивши при цьому неабияку винахідливість. Характером більше схожа на батька. Найбільших успіхів Олена домагається в професіях, де потрібне вміння спілкуватися з людьми. Любовні почуття найчастіше в Олени проявляються разом зі співчуттям до людини, яка потребує допомоги. Вона чекає повної самовіддачі, болісно ставиться до того, що забирає у неї чоловіка — друзів, роботи, захоплень. У родині створює атмосферу миру та спокою.
Інші форми імені: ОЛЕНКА, ОЛЕСЯ; ЛЕНА, ЛЕНУСЯ; ЛЯЛЯ, ЛЬОЛЯ.
Іменини: 3 червня, 8 червня, 24 липня, 12 листопада.
ІВАН
Це ім'я має стародавню форму Іоанн давньоєврейського походження, що означає «Яхве (Бог) змилувався, помилував».
Хлопчики з таким розповсюдженим ім'ям можуть мати найрізноманітніший характер. В Івана можливе сполучення найрізних якостей: сили й слабкості, добра й жорстокості, ніжності й гніву Мають надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, багато за що беруться й багато чого їм вдається зробити. Жінці,яка вирішила пов'язати свою долю з Іваном, треба пам'ятати, що їх будинок завжди буде відкритий, черги гостей ніколи не будуть перериватися. Іван цінує шлюб, але може захопитися однієї з подружок дружини. У домашньому господарстві роботу ділить на чоловічу й жіночу, свою частину справ виконує без нагадувань. Діти дуже люблять батьків, котрі носять ім'я Іван.
Іменини — листопад-грудень: 10 листопада, 13 листопада, 14 листопада, 22 листопада, 25 листопада, 26 листопада, 3 грудня, 11 грудня, 15 грудня, 16 грудня, 20 грудня, 23 грудня.
УЛЯНА
Латинське ім'я, означає «щастя», «щаслива». Уляна — власниця ніжного характеру. Але, незважаючи на це, твердо знає, чого хоче. Вона впевнено йде до наміченої мети й практично завжди домагається успіху. Не боїться монотонної й кропіткої роботи. Уляна — вірна й віддана супутниця життя. Родина для неї завжди буде на першому місці. У її будинку завжди панують порядок і затишок. Її цінують і люблять колеги по роботі й друзі, тому що вона не стане розпускати ні про кого чутки, завжди зберігає чужу таємницю.
Іменини: 3 січня, 15 січня, 17 березня, 2 квітня, 19 липня, 30 серпня, 11 жовтня, 14 листопада.