ФК «ТРАНСМЕТАЛ» — ВОЛОДАР КУБКА «ЗОЛОТА ОСІНЬ» 2010

Футбольний сезон 2010 року у Новоград-Волинському районі завершився розіграшем кубка «Золота осінь», присвяченого 60-річчю з дня утворення всеукраїнського ФСТ «Колос». Заявки на участь в турнірі подали 18 клубів першої та другої ліги, що представляли сільські та селищні ради районів.
Особливістю змагань було так зване «сліпе жеребкування». Тож на різних стадіях розіграшу могли зустрітися команди, що вдало зіграли у чемпіонаті району. Так, наприклад, на стадії 1/8 фіналу зустрілися провідні районні клуби — чемпіон сезону 2010 року ФК «Ярунь» та ФК «Моноліт», що завжди є серед лідерів. Монолітівці перемогли 2:1. У свою чергу «Моноліт» на стадії 1/4 фіналу поступився ФК «Баранівка», що цього року був у середині таблиці — 1:2. У півфіналі ФК «Дідовичі» з рахунком 3:1 завдав поразки барвинівським спортсменам, а ФК «Трансметал» (с.Чижівка) забив переможний гол у ворота ФК «Пилиповичі». Таким чином цьогорічний фінал був повторенням минулорічного, коли саме ці два колективи виборювали почесний трофей. Фінальна гра відбулась на полі ФК «Дідовичі», де зібралося близько 500 уболівальників.
У першому таймі господарі мали безліч моментів, щоб вразити ворота чижівського клубу, однак воротар гостей на останньому рубежі грав надійно. У свою чергу «металісти» реалізували два гольових моменти і вдруге поспіль заволоділи кубком району. До речі, в активі цього клубу ще й перемога в кубку «Весна-2010» та друге місце в чемпіонаті району. Багато моральних сил вклав у перемогу спонсор клубу В.Й.Пашковський. Клуб нагороджений кубком, гравці отримали медалі та дипломи І ступеня. Гравці ФК «Дідовичі» відзначені медалями та дипломами ІІ ступеня. Нагороди фіналістам вручив голова Новоград-Волинського ФСТ «Колос» В.Ф.Троцький.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ