ДО ДНЯ РАКЕТНИХ ВІЙСЬК

ДО ДНЯ РАКЕТНИХ ВІЙСЬК

\"ДО3 листопада Збройні сили України відзначили професійне свято одного з наймогутніших родів Сухопутних військ — День ракетних військ і артилерії. У тривалій та жорсткій боротьбі із сильним ворогом воїни-артилеристи своєю рішучістю та хоробрістю вписали яскраві сторінки доблесті й відваги в літопис народної слави, поправу завоювали всенародну шану та повагу, вибороли славетну назву своєму роду військ — «Бог війни».
Враховуючи заслуги артилерії в роки Великої Вітчизняної війни, успіхи в зміцненні обороноздатності держави, з метою впровадження славних традицій і бойового досвіду в Україні в ім’я історичної справедливості та вшанування тих, хто віддав своє життя заради щастя нащадків і майбутнього України, Указом Президента України було встановлено свято — День ракетних військ і артилерії, яке відзначається 3 листопада щорічно, починаючи з 1997 року.
Професійне свято артилеристів відмічають офіцери, сержанти, військовослужбовці за контрактом, працівники ЗС України, котрі проходять службу у 30-ій ОМБр в бригадній артилерійській групі.