ГОРІЛА СКИРТА, ПАЛАЛА...

Останні дні першого вересневого тижня на теренах Баранівщини пройшли під знаком вогню.
5 вересня лихо постукало у двері підприємства СГК «Надія», що в с.Острожок. Близько 15 години один із працівників підприємства помітив дим на полі, де знаходилася звезена для скиртування солома. Виявилося — горить заготовлена на зиму солома. Працівник, не довго думаючи, відразу ж викликав пожежників. За декілька хвилин на місце події прибуло дві бригади Самостійної державної пожежної частини №15 міста Баранівки. На момент прибуття підрозділів МНС вогонь вже набрав сили і встиг досить сильно «розростися». Проте завдяки наполегливості вогнеборців подальшого розповсюдження вогню не сталося. Приборкування «червоного півня» тривало протягом кількох годин, і лише з часом справу було остаточно виконано. За попередніми даними, на підприємстві згоріло 19 тонн соломи, але 70 вдалося врятувати. Ведеться розслідування причин виникнення пожежі.
7 вересня відбулася пожежа в торговельному павільйоні села Стара Гута. О дванадцятій сорок жителькою села було викликано пожежних. Одразу ж після сигналу за місцем виклику виїхала чергова пожежна команда. Вогонь вдалося успішно приборкати.
Коментуючи ці дві події, тимчасово виконуючий обов’язки начальника СДПЧ №15 Хотян Богдан Іванович, повідомив нам, що у першому випадку причиною виникнення пожежі є людський фактор. Солома загорілася через необережне поводження з вогнем. Щодо другого випадку — ведеться слідство, проводитиметься експертиза. Після цього можна буде говорити про причини виникнення пожежі.
Доки ж ми будемо нехтувати правила пожежної безпеки? Адже їй легше запобігати, ніж потім розбиратися з наслідками. Усі ми розуміємо, що виконання правил пожежної безпеки, підтримання належного протипожежного режиму — наш обовязок, але чомусь про це так часто забуваємо. Подібні неприємні випадки траплятимуться і надалі, якщо ми не дбатимемо про пожежну безпеку приміщень, якими користуємося.
Микола ГУЗЬ, м.Баранівка