ДОРОГА «ПІД КЛЮЧ»: ГОТУЄМОСЯ ДО ЄВРО-2012

ДОРОГА «ПІД КЛЮЧ»: ГОТУЄМОСЯ ДО ЄВРО-2012

Директор <br/>ДП «Граніт-Україна» Стоян ПетровЄвро-2012 повинне надати Україні нове ­обличчя, адже прийматимемо туристів з усього­ світу. Новоград-Волинський також має отримати зиск від підготовки до грандіозного європейського футбольного чемпіонату — вигідне географічне розташування добряче «підсобило» й нам. Йдеться про капітальний ремонт автомобільної магістралі «Київ-Чоп», що проходить біля Новограда-Волинського.
У житомирському напрямку македонські будівельники мають зробити «під ключ» 52 кілометри міжнародної траси — починаючи з об’їзної дороги. Як розповів директор ДП «Граніт-Україна» Стоян Петров, вартість ремонту цієї ділянки складає 56 мільйонів євро. Якість дороги, слід зауважити, — європейського класу. Найперше це відзначають водії — зовсім мало часу минуло відтоді, як дорога на Житомир була вкрита суцільними ямами та нагадувала сито. Сьогодні цю ділянку порівнюють зі склом, а умови для руху транспорту — наближеними до ідеальних.
Житомирська ділянка дороги — це вже третій контракт, який реалізують македонці в Україні. Також шляховики працювали у Польщі, Німеччині, Хорватії, Болгарії та Кувейті. На запитання, чи бачили вони дороги, гірші, аніж на Житомирщині, підрядники зауважують, що бачили — на Львівщині та Закарпатті. Кінцевою якістю своєї роботи македонці задоволені, адже працюють вони за міжнародним кодексом «Філікс», складеним Асоціацією будівельників.
Нова дорога складається з трьох шарів. Верхній шар — зі спеціального асфальту, стійкого як до високої, так і до низької температури. Македонські будівельники зауважують: без ремонту така дорога може експлуатуватися впродовж...
20 років! Торік підрядники здали в експлуатацію 15 кілометрів дороги, до середини грудня обіцяють здати ще 18 км. Загалом ремонтні роботи мають бути завершені у травні 2011 року.
Цими днями підрядна будівельна організація «Граніт» відзначає 58-річчя від дня свого заснування. З цієї нагоди міський голова Володимир Іванович Загривий привітав колектив в особі директора ДП «Граніт-Україна» Стояна Петрова, подякувавши за активну співпрацю у благоустрої міста та партнерські зв’язки із владою.
Зазначимо, що під­приємство не лише ремонтує дорогу «Київ-Чоп», а й надає для потреб звягельських околиць асфальтобетонну суміш. Міська влада сподівається на подальшу співпрацю із підрядниками з Македонії.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА