«ПЕРШИХ НОМЕРІВ» ПОБЕРЕГЛИ НА ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ

«ПЕРШИХ НОМЕРІВ» ПОБЕРЕГЛИ НА ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ

28 листопада черговий іспит склали 25 місцевих вихованців секції кіокушин-карате. У числі 250 спортсменів з різних областей України вони стали учасниками всеукраїнського турніру, що відбувся в Новограді-Волинському, у спорткомплексі промислово-економічного технікуму.
— Змагання з кіокушин-карате, котрі проводяться в Новограді, упродовж попередніх років набули вагомого авторитету, — зазначив на урочистому відкритті президент української федерації з цього виду спорту Костянтин Височинський.
На підтвердження його слів — географія команд, що прибули з Київської, Львівської, Рівненської, Тернопільської та інших областей. У кожної з них, не виключено, — свої цілі й завдання на окремо взятий турнір. Тим не менше, команди приїздять потужні. Подекуди, навіть численніші за господарів.
— Наші вихованці вп’яте стають учасниками змагань, що організовуються в Новограді-Волинському, — розповідає президент федерації кіокушин-карате Київської області, тренер команди з Вишгорода Олександр Чертков. — Сьогодні ми встановили власний рекорд: аж 45 спортсменів — від 6 років до дорослих категорій. Хочемо посісти перше командне місце. Візьмемо кількістю, — жартуючи, зізнається Олександр.
А от Ірина Петренко, тренер команди з Ірпеня, привезла своїх вихованців до Новограда вже вшосте: «У вас — відносно чесне суддівство. Тому взяли своїх новачків. Так би мовити, — на «обкатку».
Що ж до господарів, то вони вирішили поберегти своїх «перших номерів» у дорослих вікових групах, оскільки через два тижні — чемпіонат України. «Якщо молодші ще можуть «відійти» за такий час, то старшим тільки на відновлення потрібно не менше тижня», — пояснив, чому сьогодні глядачі не побачать боїв за участю кращих бійців Новограда-Волинського, головний тренер місцевої команди Олександр Гордієнко.
Власне, й без лідерів наша команда виступила достойно — 18 із 25 заявлених спортсменів посіли призові місця. У молодшій групі, яку тренує Володимир Гусєв, переможцями стали Віктор Калатинець, Денис Ампульський та Ірина Супрункова. Другі місця — у Володимира Янчука і Тетяни Скиби. Треті — в Антона Сергієнка, Михайла Скиби й Івана Нікітовича.
Серед старших срібними призерами стали Кристина Пашковська, Ярослав Бучовський, Олександр Козубяк і Сергій Кулик. Треті місця — в Ігоря Бабака, Лілії та Катерини Ботіних, Павла Сергійчука, Ярослава Колосовича й Олександра Чиколенка.
Олег БРЮХАНОВ