ЧЕМПІОНАМ — КУБКИ, МЕДАЛІ, ПОДЯКИ Й ПІСНІ

ЧЕМПІОНАМ — КУБКИ, МЕДАЛІ, ПОДЯКИ Й ПІСНІ

ВЛАДА ОБІЦЯЄ ФУТБОЛЬНОМУ КЛУБУ — СТАТУС ОБЛАСНОГО
Важливо не тільки здобути трофей, а й гідно цю подію відзначити. Аби раптом пані Фортуна не образилася і надалі дарувала свої посмішки у найбільш потрібний для цього момент. А якщо мова йде не про одне досягнення, а одразу про декілька, — тріумфальний бенкет необхідний, немов повітря.
Даруйте за такий сентиментальний вступ, але цьогоріч звягельський футбол поєднав у собі спорт і лірику. Недарма місцевий поет і композитор, автор гімну футбольного клубу «Звягель-750» Сергій Руденко у вітальному слові на адресу футболістів порівняв їхню гру у сезоні 2010-го… з піснею.
Урочисті збори, на яких вітали керівництво, тренера і футболістів «Звягеля-750» зі званнями чемпіонів області, володарів суперкубка й віце-чемпіонів України серед аматорських команд, відбулися у великій залі Палацу культури, надвечір, 17 грудня.
Зауважимо, що чемпіоном Житомирщини футбольний клуб з Новограда-Волинського до цього був всього лише раз — у далекому 1957-му. А такого вагомого злету на всеукраїнському рівні команди з області донині ще не знали.
Природно, що головна увага — людині, котра фактично заново відродила дорослий футбол у Новограді. Коли чотири роки тому приватний підприємець Василь Гордійчук самотужки взявся за створення футбольної команди, майже ніхто не вірив, що йому це вдасться. В тому числі — і тодішня влада. Певно, тому пан Гордійчук довго говорив про перші важкі кроки становлення, перепони й підводні камені, з якими довелося стикнутися. Адже нині він, та й уся звягельська спільнота, якій небайдужий футбол, вірять у владну підтримку цього, найбільш популярного у світі, виду спорту.
Василь Гордійчук висловив подяку всім, хто не залишився осторонь проблем футбольної команди. Насамперед — командувачу військ Південного оперативного командування, генерал-лейтенанту Петру Литвину. Саме Петро Михайлович, котрий з Одещини, за складних погодних умов встиг на урочистості, вручав команді медалі віце-чемпіонів України. Кращі футболісти також отримали від нього наручні годинники.
Грамоти й подяки всіх рівнів ледь не засипали героїв свята. Найбільше відзнак — голові ради засновників клубу Василю Гордійчуку і кращому футболісту України серед гравців аматорських команд, капітану «Звягеля-750» Дмитру Горбаченку.
— Я усвідомлюю відповідальність, що стоїть перед нами. Ми почули про всі потреби — планка високо піднята, — зазначив міський голова Володимир Загривий. — Зараз ведуться перемовини з представниками футбольних структур про надання ФК «Звягель-750» обласного статусу. Гадаю, що в бюджеті на наступний рік буде місце для нашої футбольної команди.
Представник федерації аматорського футболу України вкотре зі знаком плюс відзначив вболівальницьку активність у Новограді-Волинському, додавши, що за цим і багатьма іншими показниками ФК «Звягель-750» дозрів до статусу професійного клубу. Для футболістів і вболівальників приємно було почути вітальну промову від президента житомирського «Легіону» — одного з клубів-конкурентів у боротьбі за призові місця.
Місцеві аматори, тільки вже не футболу, а мистецтва, подарували присутній публіці чудовий концерт. Причому, співали й танцювали цього разу, як наголосила ведуча святкової програми Ірина Панасюк, — безкоштовно.
Цією мажорною нотою добіг логічного завершення найуспішніший футбольний сезон Звягельщини. Що ж, уболівальники чекають продовження. І, хоча й кажуть у народі жартома, що дурень думкою багатіє, можна не сумніватися, що більшість любителів футболу мріє вже в наступному році на полі «Авангарду» побачити «Звягель-750» у грі проти професійних клубів другої української ліги.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА