ЇХНІ ПЕРЕМОГИ — ЩЕ ПОПЕРЕДУ

Семеро новоград-волинських борців стали учасниками Міжнародного турніру з вільної боротьби пам’яті заслуженого тренера України, майстра спорту СРСР Леоніда Дуная, що відбувся 20-22 січня у Харкові.
Вимушена тривала перерва, коли звягельські борці через труднощі з фінансами не мали змоги виїжджати на представницькі турніри за межами області, далася взнаки. Якщо на змаганнях обласного рівня вони підтверджують реноме лідерів, то на більш ­серйозних турнірах брак досвіду не дозволив поборотися за призові місця.
До того ж, так склалося, що новоград-волинці були на рік-два молодші, ніж більшість із заявлених на змагання спортсменів. Що теж стало однією з причин, чому цього разу повернулися без медалей.
Тим не менше, й останніх — не пасли. Найкраще виступили Віта Кірпічна — у категорії 65 кг та Сергій Ясиневич — у категорії 63 кг. У них — шості місця. Варто відзначити, що в категоріях серед юнаків кількість учасників сягала 40 спортсменів, серед дівчат — більше десяти. На сьомих сходинках у своїх категоріях завершили турнір Юлія Лісовська (52 кг) і Денис Аліяров (50 кг).
Усі четверо після закінчення змагань залишилися на тижневий навчально-тренувальний збір у Харкові, що був проведений для тих спортсменів, котрі продемонстрували кращі борцівські й вольові якості.
Ліля Сокирко (категорія 52 кг), Артур Бурмутян (50 кг) і Володимир Стаднік (54 кг) хоча й не досягли особливих успіхів на цьому турнірі, втім, набулися досвіду. А це, як відомо, — одна з важливих сходинок до майбутніх перемог.
До речі, вищезгадані спортсмени опановують навички вільної боротьби під керівництвом молодого тренера — майстра спорту України Руслани Ігнатюк. Про її досягнення, як спортсмена, не раз писала наша газета. Сподіваємось, що й на тренерській ниві у Руслани будуть вагомі перемоги.
Щодо звітного турніру, то його учасниками стали борці з Азербайджану, Польщі, Росії, а також команди з різних ­областей України.
Олег БРЮХАНОВ