НОВОГРАД-ВОЛИНЦЯМ ПОТРІБНІ БЕЗПЕЧНІ ТА ЯКІСНІ ПРОДУКТИ

Майже в кожному місті України, незважаючи на його статус, є підприємства, що виробляють продукти харчування. Звичайно ж, ці продукти в першу чергу мають бути на полицях місцевих магазинів. Новоград-Волинський може пишатися своїми місцевими виробниками. Наші хлібобулочні, м’ясні вироби — смачні та безпечні, є конкурентоздатними на всій території України. На жаль, через нез’ясовані причини далеко не у всіх торгових точках міста можна знайти ці продукти, зокрема, продукцію ВАТ «Новоград-Волинський м’ясокомбінат».
20 січня у приміщенні міської ради відбулася нарада з питань сприяння реалізації продукції місцевого виробника під головуванням заступника міського голови Сергія Колотова. На зустріч були запрошені приватні підприємці, котрі торгують продовольчими товарами, представники ВАТ «Новоград-Волинський м’ясокомбінат», санстанції. Сергій Колотов повідомив, що мета даної наради, — налагодження співпраці щодо підтримки місцевого виробництва між місцевими приватними підприємцями та виробниками. В першу чергу на полицях місцевих магазинів має бути продукція, яка виробляється місцевими виробниками, адже в результаті — це є вигідним для міста в цілому.
Кожен із присутніх намагався зрозуміти та пояснити причину не зовсім вдалої співпраці. Проблематичним, на думку приватних підприємців, є те, що в фірмових точках ціна на продукцію м’ясокомбінату така ж, за якою відпускають і в інші торгові точки. Також виявляється, що продукція нашого виробника швидко, протягом декількох днів, втрачає товарний вигляд, що є не вигідним для приватних підприємців, хоча одночасно це є свідченням відсутності в продукції консервантів та хімікатів.
Переконливим та оптимістичним стало звернення завідуючої відділенням гігієни харчування Світлани Власюк. За її словами, в минулому році було зроблено 124 проби харчової продукції. Близько 30% з них — це продукція ВАТ «Новоград-Волинський м’ясокомбінат». Абсолютно всі вироби відповідають необхідним вимогам. Натомість багато інших зразків не пройшли тестувань, наприклад, сосиски «Кроха» (м.Малин) містять сполучної тканини в продукції більше, ніж м’яса, що є недопустимим для харчування дітей, ковбаса «Молочна» (м.Біла Церква) містить забагато крохмалю, ковбаса з Хмельницької області містить велику кількість нітриту натрію, що взагалі є дуже шкідливим для здоров’я людей. Світлана Григорівна запевнила, що ковбасні вироби нашого місцевого виробника є безпечними, вони не містять шкідливих речовин, окрім того, їх якість є контрольованою. А те, що швидко втрачається товарний вигляд, — є лише ознакою гарної якості.
Звичайно, як підкреслив Сергій Юрійович, кожен має право сам обирати, яку продукцію та якої якості споживати, але місцеві підприємці зобов’язані забезпечити вибір, а продукція місцевого виробника має бути пріоритетною.
Відразу після зустрічі деякі приватні підприємці домовились про співпрацю із ВАТ «Новоград-Волинський м’ясокомбінат», кожен із них обіцяє створити сприятливі умови для взаємовигідних відносин, адже новоград-волинці заслуговують на якісну, безпечну та смачну продукцію.
Тетяна КОВАЛЕТОВА, головний спеціаліст відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради