«ПОКАРАВ» ПІШОХОДА

У середу, 26 січня, за­йшов у аптеку «555». Ще не встиг придбати ліки, як почув схвильований голос: «У вас лікар приймає, там машина чоловіка збила?..». Це говорив військовий, котрий забіг у приміщення аптеки. Лікаря саме не було, і працівниці йому порадили зателефонувати у «швидку». «Уже дзвонять», — була відповідь.
Заінтригований, виходжу на вулицю. Справді — на автобусній зупинці, що навпроти алеї Слави, чоловіки переносять якогось молодика. Чую схвильовані фрази: «Він непритомний. Бачили — вдарив і дременув...». За словами очевидців, постраждалий хотів перейти дорогу навпрошки, автівка ледве загальмувала перед ним. Далі розлючений водій вискочив із машини і нокаутував пішохода, при цьому останній сильно вдарився головою об обледенілий асфальт... За кілька хвилин приїхала «швидка», на щастя, травмований чоловік прийшов до тями і його забрали...
Наступного дня мені вдалося з’ясувати, що напередодні, о 19.40, у травматологічне відділення міськрайТМО справді поступив житель міста, 1982 року народження, із травмою голови, причому, напідпитку. Сам він походження свої травми пояснив так: «На вулиці побили...» Постраждалому було надано медичну допомогу і призначено амбулаторне лікування.
Гадаю, ця історія багатьох змусить замислитися над тим, у якому жорстокому світі ми нині живемо... А також — наскільки треба бути мудрими і обережними, аби наші рідні і близькі завжди радо зустрічали нас у домівках.
Олександр ГЕМБАРСЬКИЙ