У МІСТІ ЛІКВІДОВАНО ВІСІМ «ОДНОРУКИХ БАНДИТІВ»

18 січня працівники сектору по боротьбі з економічною злочинністю Новоград-Волинського МВ припинили діяльність підпільного грального закладу, організатори якого намагалися ретельно приховати свою роботу. Підозра про осередок «одноруких бандитів», що оселився на околиці міста в орендованому підвальному приміщенні магазину продуктових товарів, спонукала до дій оперативників уже певний час.
— Однак щоразу, коли туди навідувалися міліціонери, наявні у залі чи то оператори, чи то охоронники пояснювали, що заклад лише готується до відкриття, висловлюючи при цьому сподівання на можливі зміни у законодавстві, — розповів в.о. начальника сектору Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю міськвідділу Сергій Вовк. — Самі ж гральні автомати завжди стояли вимкненими, і відвідувачів не було.
Проте останнього разу працівникам міліції вдалося не лише подивитись на загальний вид залу, але й самим спробувати зіграти і навіть отримати винагороду — така схема документування подібного злочину. Оператор сплатила «клієнтові» 30 гривень виграшу — сума, звичайно, неабияка. Але у даному разі ці дії підтверджуються веденням нелегального грального бізнесу.
Як прокоментував Сергій Миколайович, у приміщенні закладу було демонтовано та вилучено вісім гральних автоматів, що працювали в порушення вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу». Відтак, за зібраними матеріалами, вирішуватиметься питання щодо порушення кримінальної справи за ст.203 (Зайняття забороненими видами господарської діяльності) Кримінального кодексу України.
Це вже буде третя справа у м.Новоград-Волинський, порушена за фактами надання послуг у сфері грального бізнесу. У попередніх випадках міліціонери припинили роботу підпільного грального закладу по вул.Житомирській та на ринку «Урожай».
За порушення законодавства горе-підприємцям, котрі наживаються за рахунок інших, загрожує штраф від 850 до 1700 грн. з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
А.ВЛАСЮК, помічник начальника МВ зі взаємодії з громадськістю та ЗМІ