КРИМІНАЛЬНІ «ПОХОДЕНЬКИ НА ЗАРОБІТКИ»

Лише за дві доби, з 13 по 14 січня, до міськвідділу міліції із заявами про крадіжку майна та грошей звернулися п’ятеро жителів міста. Від рук невідомих постраждали троє жінок та двоє чоловіків.
За результатами оглядів місць подій та аналізу зібраних матеріалів, міліціонери висунули версію, що найімовірніше ці крадіжки здійснені однією людиною. Правоохоронці взялися за відпрацювання кола осіб, котрі могли б бути причетними до цих злочинів.
У своїх «промислах» злодій вирізнявся тим, що викрадав чуже майно здебільшого з приватних будинків і посеред білого дня, не боячись бути поміченим випадковими свідками. Схема вчинених ним правопорушень була доволі простою: спочатку крадій обирав будинок, що розташовувався на околиці міста, перевіряв, чи господарі відсутні, а вже потім, розбиваючи шибку вікна, проникав усередину.
Досвід та інтуїція міліціонерів не підвели. Пошуки вивели на молодика, котрий уже має кримінальне минуле. Своє знайомство з кримінальним кодексом 19-річний житель с.Кикова розпочав ще з юних літ і був уже судимий за крадіжку.
15 січня було б рівно два місяці потому, як хлопець вийшов із місць позбавлення волі. Затриманий зізнався, що, звільнившись, влаштовуватися на роботу планів у нього не було. Коли ж гроші для безтурботного життя скінчилися, то він вирішив заробити в «перевірений» спосіб.
13 січня зловмисник «примудрився» скоїти три крадіжки з приватних помешкань, поцупивши 450 гривень та мобільні телефони на суму 760 гривень.­ Свій запал він не спинив навіть у кафе, куди зайшов повечеряти. Побачивши за сусіднім столиком залишений без нагляду мобільний телефон, він хутко заховав його до своєї кишені.
Наступного дня, практично за декілька годин до затримання міліцією, чоловіку вдалося здійснити ще одну крадіжку. Обравши хатину, до якої можна було б «навідатися», він дочекався, коли господарі вийшли до магазину, та похапцем «почистив» будинок. Цього разу його здобиччю стали 3000 грн.
Як повідомив начальник кримінальної міліції Андрій Подік, у ході розслідування молодик зізнався у крадіжці грошей та ювелірних виробів ще однієї місцевої жительки.
Відносно молодика, котрий повернувся до старого «ремесла», порушено кримінальну справу за вже знайомою йому 185 статтею, санкціями якої за повторно вчинену крадіжку передбачено позбавлення волі на строк до 6-ти років.
А.ВЛАСЮК, помічник начальника МВ зі взаємодії з громадськістю та ЗМІ