ВІДБУЛАСЯ РАДА МАТЕРІВ БАГАТОДІТНИХ РОДИН

27 січня 2011 року відбулося засідання ради матерів багатодітних родин міста Новограда-Волинського. Таку зустріч організовано відділом у справах сім’ї та молоді міської ради для обговорення нагальних проблем багатодітних сімей, жінок, котрі мають почесне звання України «Мати-героїня», та шляхів їх вирішення.
На зустріч було запрошено начальника відділу пенсійного забезпечення управління Пенсійного фонду в місті Новограді-Волинському Ніну Марчук та голову міськрайонного товариства Червоного Хреста України Валентину Константинову.
Марчук Н.В. розповіла присутнім про норми чинного пенсійного законодавства, зокрема, що стосується надбавок до пенсій «за особливі заслуги», особливості обчислення трудового стажу тощо. Також Ніна Василівна ознайомила членів ради з проектом пенсійної реформи, обговорення якої відбувається на даний час у нашій державі. Відповідала на численні запитання присутніх стосовно особливостей пенсійного законодавства.
Про діяльність у місті представництва всесвітнього громадського об’єднання товариства Червоного Хреста України розповіла його голова Валентина Константинова. За її словами, в даній установі, що знаходиться по вулиці Ковальського, 1, діє медико-соціальний центр, що надає допомогу одиноким та одиноко проживаючим особам, членам сімей різних пільгових категорій. Константинова В.Н. запропонувала отримати якісні безкоштовні послуги та звертатися при необхідності за допомогою багатодітним родинам.
Начальник відділу у справах сім’ї та молоді міської ради Алла Виговська роз’яснила особливості виплати «матерям-героїням» одноразової винагороди при присвоєнні даного почесного звання. Відповідно до Указу Президента України №1254 від 25.12.07 р. така виплата проводиться у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.
Наприкінці 2010 року виплата проводилася жінкам, котрі ­отримали звання як у 2009 році, так і протягом 2010 року. Цим і пояснюється розрив у сумі отриманої одноразової винагороди. Також було обговорено питання пільгового проїзду по місту, зокрема, проїзд дітей із багатодітних родин.
Наприкінці зустрічі було узгоджено, що засідання ради матерів багатодітних родин міста Новограда-Волинського відбуватимуться щоквартально.
О.КРИВЕНКО, спеціаліст відділу у справах сім’ї та молоді