ГОТУЄМОСЬ ДО ВІДЗНАЧЕННЯ 140-ОЇ РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛЕСІ УКРАЇНКИ

Готуючись до відзначення дня народження Лесі Українки — геніальної дочки українського народу, — у Новограді-Волинському розроблено план святкування. В освітніх, культурних, музейних закладах міста ведеться активна наукова, пошукова, видавнича робота з відзначення ювілею нашої землячки щодо гідного вшанування пам’яті відомої поетеси, громадського діяча. В гімназії ім.Лесі Українки пройдуть літературно-музичні свята, уроки ­Лесезнавства, виставки учнівських малюнків до творів Лесі Українки.
Готуються до друку збірка сценаріїв позакласних заходів, збірка дитячих наукових робіт «До Лесі душа наша лине», присвячених творчості поетеси.
У міському Палаці культури ім. Лесі Українки планується відкриття виставок робіт учнів міської художньої школи та її відділення у Червоноармійську.
У музеї родини Косачів будуть виставлені картини художників — членів гурту «Пулинське земляцтво», з смт.Червоноармійськ, управлінням освіти та науки міської ради буде проведено науково-практичну конференцію. Оголошено обласний конкурс читців-декламаторів творів Лесі Українки, що відбудеться 17 лютого в міському Палаці культури та міський конкурс дитячих ілюстрацій до творів Лесі Українки «Лесині барви».
«Ніч у музеї» буде організовано в літературно-меморіальному музеї Лесі Українки, 24 лютого.
За окремим планом пройде 25 лютого — святкування дня народження поетеси.
До 140-річчя від дня народження Лесі Українки в бібліотеках міста відкрито книжково-ілюстративні виставки, виставки-портрети, в Інтернеті розміщено віртуальну виставку «Поетеса зламу століть».
«ЛЕСИНІ БАРВИ-2011»
Мета проведення конкурсу — поглиблення знань та популяризація творчості Лесі Українки серед дітей та юнацтва. До участі у конкурсі запрошуються особи від 8 до 18 років. Тематика робіт: ілюстрації до творів Лесі Українки. Конкурсні роботи не рецензуються і не повертаються авторам. Конкурс проходить у два етапи: 1-й — в загальноосвітніх школах міста та міській художній школі (з 17 січня по 20 лютого 2011 року). Роботи — переможці першого етапу конкурсу — передаються у відділ культури і туризму міської ради (вул.Шевченка, 16, тел. 5-60-45). Всі роботи-переможці першого етапу конкурсу «Лесині барви-2011» будуть представлені на виставці в музеї родини Косачів, з 24 лютого по 31 березня 2011 року; 2-й етап конкурсу — підсумковий. Проводиться 22-23 лютого 2011 року.
Вимоги: на конкурс можуть бути представлені тільки індивідуальні творчі роботи. Техніка виконання — довільна: олівець, акварель, гуаш, темпера, олійний живопис, мозаїка, пастель та ін. Розмір формату робіт — А-3, А-4. На зворотній стороні роботи повинно бути вказано назву твору, до якого зроблено ілюстрацію. До роботи потрібно прикріпити лист із повною інформацією про автора. Роботи, що не відповідають вимогам, викладеним у Положенні, до розгляду не приймаються. Роботи учнів міської художньої школи, розглядатимуться в окремій номінації.
Визначення переможців: роботи, що у другому етапі конкурсу зайняли 1, 2, 3 місця, нагороджуються дипломами та призами.
Нагородження переможців конкурсу «Лесині барви-2011» відбудеться 24 лютого 2011 року під час урочистої презентації виставки в музеї родини Косачів.