ЗАКРИЛИ ШКОЛУ У ВЕЛИКІЙ ГОРБАШІ, ПО МІСТУ — ОКРЕМІ КЛАСИ

Як і на початку грудня минулого року, так і в перші дні лютого, рішенням райСЕС тимчасово припинено навчання в окремих класах загальноосвітніх шкіл міста, у зв’язку зі значною кількістю учнів, котрі захворіли на ГРВІ чи грип.
Станом на середу, 2 лютого, відпочивають чотири класи ЗОШ №6, по два класи — у другій та сьомій школах, по одному — у гімназії, ЗОШ №3 і ЗОШ №8. Із 27 січня повністю зачинена на карантин школа в селі Велика Горбаша.
Як роз’яснили в епідеміологічному відділі райСЕС, клас закривають у разі, якщо на ГРВІ або ж грип захворіло понад 30% учнів цього класу, школу — у випадку, коли цими ж захворюваннями вражено чверть від загальної кількості класів навчального закладу.
Працівники епідвідділу постійно моніторять ситуацію в місті й районі, отримуючи від шкільних медсестер інформацію про кількість відсутніх на заняттях учнів. Утім, кажуть, це число не завжди є підставою для закриття класу, оскільки учні можуть не з’являтися до школи з різних причин, необов’язково через вірусні захворювання.
«Це питання — значною мірою на сумлінні педагогів. Саме вони мають з’ясовувати, чому відсутній той чи інший учень, і передавати нам об’єктивну інформацію про кількість хворих», — зазначають у епідвідділі.
Загалом по Новоград-Волинському району інтенсивний показник захворюваності нині досяг 53,4, тоді як пороговий рівень для нашого регіону складає 57,1. Прогнозувати подальшу динаміку — буде ріст чи спад кількості хворих — епідеміологи не беруться. Лише констатують, що городяни частіше звертаються до лікарів, аніж жителі сіл.
Також фахівці відзначають, що, у порівнянні з попереднім сезоном, ситуація із захворюваністю на ГРВІ та грип значно спокійніша. Від початку потенційно небезпечного сезону й дотепер на Новоград-Волинщині не спостерігалося ні панічних настроїв населення, ні перевищення епідпорогу.
Олег БРЮХАНОВ