ЧЕРГОВА ЧАСТИНА СТАЛА МОБІЛЬНОЮ

Телефон за номером «102», мабуть, відомий кожному пересічному громадянові. На сьогодні більшість повідомлень у міліцію надходить через службу «102». Дзвінок у міліцію як зі стаціонарного, так і з мобільного телефону, — безкоштовний.
Когось пограбували, у когось обікрали квартиру, сімейний дебош, дрібне хуліганство — кожне повідомлення, що надходить на пульт «102», не залишається непоміченим. Всі звернення громадян, у відповідності до діючого законодавства, реєструються у спеціальних журналах.
— Чергова частина міліції працює цілодобово, — розповідає начальник Новоград-Волинського МВ Віктор Прилипко.— Згідно з нормативними документами МВС України, прийом заяв (особисте звернення заявника у чергову частину) і повідомлень (по телефону) про злочини, що вчинені або готуються, здійснюється ЦІЛОДОБОВО без перерв і вихідних. Згідно з законодавством, людина має назвати своє ПІБ, рік, дату і місце народження, місце проживання та роботи. Коли надходить повідомлення, то оперативний черговий організовує роботу слідчо-оперативної групи, яка за кілька хвилин виїжджає на місце пригоди, направляє патрульний наряд або дільничного інспектора. Швидке реагування чергової частини — запорука розкриття злочину «по гарячих слідах». Жодне повідомлення, — наголосив Віктор Володимирович, — не може бути проігнороване. Але… за «хибні» виклики людина буде нести адміністративну відповідальність і сплатить штраф більше 200 грн.
З початку року до чергової частини Новоград-Волинського міського відділу міліції надійшло понад 400 звернень та повідомлень громадян про скоєні злочини та пригоди. Це підтверджує велику відповідальність праці всієї міліції. В середньому за добу оперативна група виїжджає 3-6 разів, а це — не один десяток кілометрів. Проте, начальник міліції, Віктор Прилипко, запевнив, що ресурсна забезпеченість правоохоронців достатня. Враховуючи специфіку роботи, керівництво заздалегідь формує резервні ресурси. Адже сказати людям, котрі опинилися у біді, що у нас немає пального і через це виїзд відміняється, — ми просто не маємо права. Це — наш обов'язок.
З метою налагодження тісної співпраці з населенням, швидкого зв'язку та негайного реагування, щоб громадяни відчували себе захищеними від злочинних посягань, реалізації їх права на звернення та отримання допомоги у черговій частині Новоград-Волинського МВ введено в дію мобільний зв’язок з оперативними черговими: 098-093-76-82 (Київстар), 093-352-33-41 (Лайф) (цілодобово).
Слід нагадати, що в Новоград-Волинському МВ, що знаходиться за адресою: вул.І.Франка, 3а, діє «Скринька довіри», у холі адмінбудівлі, на 1-му поверсі, через яку громадяни можуть надавати інформацію, негативні факти діяльності міліції, висловлювати пропозиції щодо усунення недоліків, а також повідомляти про загрозу скоєння злочинів.
Анна ВЛАСЮК, помічник начальника Новоград-Волинського МВ, ст.л-нт міліції