Епідситуація щодо коронавірусної інфекції залишається стабільно складною

Станом на 14 січня з підтвердженим діагнозом COVID-19 та запаленням легень у міськрайТМО перебуває 53 хворих. Із підозрою на коронавірусну інфекцію та запаленням легень — 7 хворих. У важкому стані — 10 хворих, у тому числі 2 — на апараті ШВЛ. Загалом на стаціонарному лікуванні перебуває 60 пацієнтів, загальний стан хворих: від середнього — до вкрай важкого ступеня, — повідомляють у Новоград-Волинському міськрайТМО.
12 січня серед жителів міста лабораторно підтверджено 26 нових випадків захворювання на коронавірус та 6 випадків — серед жителів району. 11 січня серед жителів міста лабораторно підтверджено один новий випадок захворювання на коронавірус та 3 випадки — серед жителів району, — інформує Любомир Дутчак, начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради.
Протягом святкових та вихідних днів серед жителів міста лабораторно підтверджено 28 нових випадків захворювання на коронавірус та 12 випадків — серед жителів району.
Станом на 13 січня отримують лікування в амбулаторних умовах (удома) під наглядом сімейних лікарів 345 жителів міста з лабораторно підтвердженим випадком COVID-19.
Шановні жителі громади, бережіть себе та рідних, дотримуйтеся правил протиепідемічної безпеки — дотримання дистанції, носіння маски, гігієни рук. При появі симптомів вчасно звертайтеся до свого сімейного лікаря!
Лікарі, які надають медичну допомогу хворим із коронавірусною хворобою в інфекційному відділенні та пацієнтам із підозрою на коронавірусну хворобу на площах кардіологічного та дитячого відділень, консультують родичів щодо стану здоров’я хворих у телефонному режимі:

  • інфекційне відділення (14:00-15:00), тел.: 3-51-59;

  • кардіологічне відділення (13:00-14:00), тел.: 3-50-85;

  • дитяче відділення (13:00-14:00), тел.: 3-51-11.


За матеріалами ТМО і міської ради