На пожежі в Новограді вогнеборці врятували матір та дитину

На пожежі в Новограді вогнеборці врятували матір та дитину

До Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на четвертому поверсі однієї з п’ятиповерхівок у Новограді-Волинському. Про подію повідомив випадковий перехожий, який побачив густий дим із вікна. Через щільність транспорту на прибудинковій території вогнеборці не змогли під’їхати до місця події автодрабиною.
Рятувальникам сусіди повідомили, що у квартирі можуть бути люди. Тож бійці ДСНС демонтували вхідні двері та в складі ланки газодимозахисної служби зайшли до помешкання. Усередині квартири спостерігалося сильне задимлення, в одній із кімнат біля вікна вогнеборці виявили жінку 1978 р. н. та її 6-річну дитину. Вони вивели обох на сходову клітину поверхом нижче і передали медикам. Наразі стан матері та дитини задовільний, від госпіталізації до медичного закладу вони відмовилися.
Попередня причина пожежі — теплове самозаймання. До цього жінка сушила на газеті зернята в електроплиті. Папір дещо підгорів, і господиня викинула його до сміттєвого відра, яке врешті-решт і зайнялося разом зі сміттям. Вогнем пошкоджено меблі на кухні.
УДСНС України в Житомирській області