Володимир Федоренко: «Ремонт мосту в Чижівці завершиться до 20 травня 2021 року»

Володимир Федоренко: «Ремонт мосту в Чижівці завершиться до 20 травня 2021 року»

Про це голова Житомирської обласної ради повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.
«Як обіцяв, невідкладно зайнявся мостом через річку Случ у селі Чижівка. Зібрав замовників, підрядників, голову громади, своїх радників і юристів. Представники компанії «МАСТ-БУД СП. 30.0», яка виграла тендер на капітальний ремонт мосту, розповіли, що фінансування робіт було скорочено з 22 млн до 17 млн гривень.
Торік робота йшла за графіком, були змонтовані балки, посилені опори, усі матеріали закуплені. Однак будівельні роботи призупинені 20 грудня. Підрядник обіцяє відновити роботи 1 лютого і загалом завершити ремонт мосту до кінця травня 2021 року, якщо відновиться фінансування.
Замовник проєкту — Служба автомобільних доріг у Житомирській області, регіональний підрозділ Укравтодору, — запевняє, що незабаром гроші надійдуть. Кошти виділяє Кабмін за зверненням Укравтодору, і відповідне рішення очікується на початку лютого.
Отже, нова дата завершення капремонту мосту — 20 травня. Благоустрій прилеглої території проводитиметься вже після того, як відновиться рух.
У мене немає сумнівів, що фінансування продовжиться і роботи будуть завершені навесні. Навіть дав свої публічні гарантії.
Але тримати ситуацію на контролі не завадить. Буду зустрічатися з главою Укравтодору, розкажу, на якому етапі зупинилися.
На папері все виглядає безпроблемно, а виїжджаєш на місце — і бачиш трохи іншу картину. Тому увагу до об’єкту посилимо, щоб уже в травні по ньому безпечно їздив транспорт.
Також обговорили ситуацію навколо об’їзної дороги, балансоутримувачем якої є Чижівська громада.
Потрібні кошти на ремонт, голова громади навіть у серцях обіцяє перекрити об’їзну. Моя думка: давайте не вдаватися до крайнощів, а шукати рішення, зокрема, за сприяння ОДА.
Обласна рада — завжди на боці громади і буде всіляко допомагати, щоб знайти оптимальний і відносно швидкий варіант вирішення цієї проблеми», — запевнив Володимир Федоренко.
Підготував Олег БРЮХАНОВ