«ZVYAGEL OPEN» ВИХОДИТЬ НА НОВИЙ РІВЕНЬ

«ZVYAGEL OPEN» ВИХОДИТЬ НА НОВИЙ РІВЕНЬ

Всеукраїнський турнір «Zvyagel open-2011» вп’яте зібрав у Новограді-Волинському еліту вітчизняного карате-до. Від Львова й Чернівців до Харкова, від Києва до Одеської області — всього у змаганнях взяли участь 370 учасників, представників 22 клубів. А візит команди з сусідньої Білорусі одразу підняв статус турніру до міжнародного.
Бої у всіх категоріях — від 7 років і старших — пройшли впродовж одного дня, 12 лютого, у спортивному залі колегіуму.
— Це — найбільш представницький турнір з карате-до серед усіх, що раніше проводилися в Новограді. Причому, як за кількістю учасників, так і за їх професійним рівнем, кваліфікацією суддів та тренерів, — розповідає головний тренер місцевого клубу «Січ», організатор змагань Петро Корнійчук.
— Звісно, ми можемо запросити більше клубів із-за кордону, і їхні керівники часом натякають, мовляв, коли вже ми до вас приїдемо, проте в Новограді — всього 70 готельних номерів... Якщо всі приїдуть, — ми не матимемо змоги їх розселити. Добре, що цей турнір — одноденний. Обійшлося, — акцентуючи більше не на спортивних, а на загальноміських проблемах, продовжив Корнійчук.
Що ж до «Zvyagel open-2011», то тут все пройшло, як кажуть, «у шоколаді». Свідками безкомпромісних боїв стала не тільки численна вболівальницька братія, а й «віп»-персони — старший тренер національної збірної України Ігор Богдан та президент української федерації карате-до Сергій Левчук. Вони дали високу оцінку організаційному та спортивному рівням турніру.
Законодавцями мод цього разу стали каратисти львівського клубу «Юніон». У багатьох боях їм практично не було рівних. Тому свідчення — 15 перших місць, що втричі більше, ніж у звягечан, котрі посіли друге загальнокомандне місце. Загалом «юніанці» 38 разів здіймалися на п’єдестал пошани.
— Був готовий до того, що ми поступимося львів’янам за кількістю нагород, — зізнається Петро Корнійчук. — Проте, чесно скажу, не думав, що настільки. Варто визнати, що клуб «Юніон» на сьогодні є кращим у цьому виді спорту на Україні. У минулому році вони взяли перші місця у загальнокомандному заліку на всіх турнірах, де були представлені. Є на кого рівнятися.
До честі господарів турніру, вони — другі. На всіх — 16 призових місць. Цікаво, що трійку чемпіонів-звягельчан склали винятково дівчата. А саме — Анастасія Ванжура в абсолютній ваговій категорії ­серед 16-17-річних спортсменів, Ольга Бармак (категорія 10-11 років, понад 30 кг) та Аліна Карпішина (категорія 10-11 років, до 35 кг).
Дев’ятирічна Аліна Карпішина, здобувши «золото» у старшій віковій групі, посіла друге місце серед однолітків. Також срібним призером змагань став Владлен Донець (10-11 років, до 38 кг).
У дорослих вікових групах для переможців і призерів були передбачені пристойні грошові премії, що стало можливим завдяки генеральному спонсору турніру — «Приватбанку» та Голові Верховної Ради України В.М.Литвину, під патронатом якого проходив цей турнір.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Олександра СТОПИЧЕВА