ВРУЧЕННЯ НАГОРОД

У малому залі Будинку рад відбулося вшанування жінок, ­котрим, відповідно до Указу Президента України В.Ф.Януковича, присвоєно почесне звання «Мати-героїня».
Від органів влади з привітальним словом до жінок звернулись заступник голови райдержадміністрації А.Б.Поліщук та голова районної ради Ф.В.Весельський. Виступаючими було підкреслено велику увагу, яку приділяє Президент України та місцеві органи влади питанням сім’ї, материнства, дітей та молоді. Представники влади з привітаннями та квітами підходили до кожної з нагороджених жінок та знаходили щирі і теплі слова вдячності за материнську звитягу, завдяки якій стала багатшою наша держава на великий загін славних трударів.
Щирими оплесками та квітами підкріплювали учасники святкового зібрання кожне вітання. Серед перших, хто привітав жінок, були сільські голови, дорослі діти багатодітних матерів, друзі, родичі. Коли ж у залі звучали імена М.О.Ключко з Кропивні, М.О.Прищепи з Городниці, Г.К.Гордійчук з Киянки, М.Я.Мельник з Курчиці, Н.З.Ткачук та О.В.Сторкіної з Городища, З.К.Дроздюк з Пилипович, Я.Й.Боревич з Суслів, О.П.Осінської та Л.Ф.Шевчук з Федорівки, Н.В.Мороз з Чижівки, котрі виховали від 6 до 9 дітей, — зал заповнився потужним шквалом оплесків. Загалом посвідчення про присвоєння високого звання «Мати-героїня» отримали 24 жінки. Після привітання для нагороджених відбувся святковий концерт.
Згідно з положенням про почесні звання України, жінки, удостоєні звання «Мати-героїня», мають право на отримання одноразової виплати у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму. Законом України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» передбачена доплата до пенсії матерям-героїням у розмірі 25% від прожиткового мінімуму. Звання «Мати-героїня» є державною нагородою, вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною.
В.ДЕЙНЕКА, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА