ЖІНКА ВИЖИЛА ПІСЛЯ НАЇЗДУ ДВОХ БАГАТОТОННИХ ВАНТАЖІВОК.

ЖІНКА ВИЖИЛА ПІСЛЯ НАЇЗДУ ДВОХ БАГАТОТОННИХ ВАНТАЖІВОК.

ДОПОМОГЛО ПРАВИЛО «ЗОЛОТОГО ЧАСУ» МЕДИКІВ ЧИ…ЩОСЬ ІНШЕ?
Це ДТП шокувало усіх, одразу ж потрапивши у центральні випуски українських новин. Сталася дорожньо-транспортна пригода 4 лютого, близько 23 години, на 254 км автодороги «Київ-Чоп», поруч із поворотом на с.Деражня. Два автопоїзди — «МАН» та «Рено-Магнум» із напівпричепами (багатотонні вантажівки) — рухаючись трасою один за одним, вчинили наїзд на жінку, 1987 р.н., мешканку Ємільчинського району, котра «у горизонтальному положенні розташувалася на смузі руху машин», — йдеться у журналі реєстрації ДАІ. Водіями виявилися 42-річний львів’янин та 47-річний мешканець Новограда-Волинського.
Як повідомив завідувач реанімаційного відділення Іван Кравченко, у лікарню постраждала поступила у вкрай важкому стані. Серед численних складних травм: переломи хребта, тазу і ребер, лівої ноги та правої руки. Внаслідок розриву печінки, з черевної порожнини хірурги «відкачали» півтора літри крові.
Сьогодні хвора, після трьох операцій, перебуває у тяжкому стані, ускладненому пневмонією, але при свідомості. Станом на середу, 16 лютого, прогнозувати наслідки травм лікарі не беруться. Ймовірно, у лежачому положенні жінці доведеться провести щонайменше 4-6 місяців. Ключову роль, за словами Івана Кравченка, у цій ситуації відіграло правило «золотого часу» — медична допомога була надана жінці у найкоротший термін, лікарі спрацювали на «відмінно».
Проїжджа частина — для транспортних засобів, а не для пішоходів, наголошують у ДАІ. Наявність у крові потерпілої алкоголю, її «розташування» на неосвітленій дорозі у темному непомітному одязі — усе це свідчить не на користь жінки.
Найвірогідніше, що вона потрапила поміж колеса вантажівок, тому й вижила. Як не парадоксально, але саме те, що машини виявилися вантажними, а не легковими, й урятувало жінку. Вирішальне значення мала не вага, а висота машин. До речі, водії, одразу після ДТП, з місця події не втекли, а самі зателефонували у ДАІ та викликали «швидку».
Як повідомив слідчий Віктор Дідик, кримінальна відповідальність, з огляду на низку перерахованих факторів, водіям не загрожує. Про потерпілу, з її ж слів, у ДАІ розповіли, що вона безробітна, надавала сексуальні послуги. Але як би там не було, у таких випадках говорять: народилася у сорочці…
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА