У НАС — НЕ «ОСКАР». У НАС — «ГОРДІСТЬ МІСТА»!

У НАС — НЕ «ОСКАР». У НАС — «ГОРДІСТЬ МІСТА»!

Активний підприємець та голова молодіжної ради Олександр Гарбовський — надія НовоградаДев’ять років тому відзнака «Гордість міста» вперше з’явилася на полицях керівників трудових колективів та в арсеналі особистих нагород городян. Мати у своєму активі цю нагороду — без зайвого пафосу почесно для багатьох новоград-волинців. Відтак своєрідний місцевий «оскар», як називають нагороду за лаштунками, — неодмінний атрибут успішних і талановитих професіоналів. Незалежно від посади, сфери діяльності чи віку.Навіть у нашому прагматичному світі матеріальний стимул не завжди є вирішальним. Той, хто виконує свою роботу якісно, приносячи користь рідному місту, отримує незрівнянно більше — авторитет і пошану. Тим паче, що йдеться про визнання не лише на рівні колективу чи вузького кола фахівців. Йдеться про тих, хто власним прикладом доводить: кожна особиста професійна перемога — важлива і неповторна у калейдоскопі спільного іміджу нашого міста.
Дев’ятирічна історія місцевого рейтингу популярності «Гордість міста» свідчить про те, що захід не лише «прижився», а й полюбився городянам. Чудова ініціатива попередньої влади залюбки підтримана наступниками — і ось 18 лютого, на сцені Палацу культури відбулася урочиста церемонія нагородження. У залі — аншлаг, підтримати номінантів зібралося дуже багато людей: колег, рідних та близьких.
Ця відзнака — черговий здобуток футбольної гордості міста. А от із фінансуванням команди — набагато песимістичніше...До позитиву можна віднести той факт, що у рейтингу побільшало персональних нагород. Поряд із керівниками підприємств, лікарями, освітянами вже традиційно відзначають талановитих учнів та студентів, творчих особистостей, краєзнавців, правоохоронців, титулованих спортсменів. Родзинками щоразу стають «свіжі» номінації. З-поміж інших, цього року назвали імена мецената й патріота року, кращого робітника, музикантів-віртуозів, багатодітну матір — кожен із цих людей у чомусь є взірцем для інших.
Гостем церемонії став заступник голови ОДА Ігор Орлов. Разом із ним, міський голова Володимир Загривий окремо привітав чиновників із райдержадміністрації — співпраця міста із районом підкреслюється чи не на кожному заході. У своїй привітальній промові мер побажав усім «красивих вражень від трудового свята» і навів декілька аргументів на підтвердження того, що святкувати є що:
У Валентини Данюк — 10 дітей, 59 онуків та 11 правнуків! Одна з доньок, як і Валентина Віталіївна, — мати-героїня України— У 2010 році чотирнадцять наших підприємств виробили промислову продукцію на суму 317 мільйонів гривень. До попереднього 2009-го — це плюс 21 відсоток. Десять років тому, максимальний обсяг становив 46-50 мільйонів, тож маємо змогу порівняти, наскільки наростили місцеве виробництво. Цьогоріч плануємо запустити у дію нову фабрику «Факро» з виготовлення дерев’яних вікон і сходів, кондитерську фабрику, де робитимуть «дівчачі забавки» на кшталт цукерок і тістечок. Крім того, маємо підтримку з боку керівництва області щодо кредитів на відновлення виробництва нашого пива, — ця звістка, слід зауважити, була сприйнята залом на «ура».
Як і традиційно, кращі трудові колективи визначали у базових галузях — за вагомий внесок у виконання програми економічного і соціального розвитку міста за 2010 рік. Колективні світлини переможців впродовж року усі городяни споглядатимуть на Міській дошці пошани, а наразі керівникам колективів представники влади вручили посвідчення та відзнаки.
Бронзовий призер Кубка світу з шашок Олександр Гонгальський — один із переможців всеукраїнської акції «Гордість країни»Слід зауважити, що переможцями номінацій у базових галузях (промисловості, бізнесу, освіти) вже традиційно стають колективи відомих у місті потужних підприємств, установ та організацій. З одного боку — це свідчення стабільного успіху, з другого — бракує інтриги та можливості «засвітитися» для інших.
Очевидно, організаторам час відійти від усталеного погляду на церемонію, започаткувавши нові колективні номінації. Або ж, як роблять це у містах-сусідах, більше уваги приділяти цікавим, несподіваним відкриттям року. Можливо, тоді у рейтингу побільшає «новеньких», адже це є не меншим свідченням того, що місто живе і розвивається.
Пропонуємо читачам повний перелік переможців відкритого рейтингу популярності «Гордість міста».
Кращі трудові колективи:
У галузі промисловості: колектив ТОВ «Виробниче об’єднання «Техна», керівник Рибінський Володимир Іванович.
У сфері малого та середнього бізнесу: ТОВ «Євро Фасад», генеральний директор Гарбовський Олександр Сергійович.
У галузі житлово-кому­нального господарства: комунальне підприємство «Новоград-Волинськтеплокомуненерго», керівник Тодорович Людмила Михайлівна.
У галузі освіти: Новоград-Волинський навчально-ви­ховний комплекс «Гімназія імені Лесі Українки — школа І ступеня», директор Рошка Юрій Антонович.
У галузі охорони здоров’я: неврологічне відділення міськрай ТМО, завідувач Луминецький Петро Васильович.
У галузі фізичної культури та спорту: дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки, директор Кащук Микола Володимирович.
Визнано кращими за номінаціями:
Керівник року: Висоцький Валентин Петрович, голова правління ВАТ «Біоветфарм».
Вихователь року: Білоус Валентина Францівна, вихователь дитячого навчального закладу №4 «Сонечко».
Лікар року: Дем’яненко Валентина Миколаївна, дитячий лікар-невролог поліклініки консультативно-діагностичної допомоги міськрайТМО.
Патріот міста: Литвин Петро Михайлович, командувач військ Південного оперативного командування, начальник Одеського гарнізону, генерал-лейтенант, депутат Житомирської обласної ради.
Креативна особистість: Титяневич Валентина Степанівна, колишній заступник міського голови з гуманітарних питань, упорядник книги «Новоград-Волинський. Історія міста».
Активний громадський діяч: Капчинська Лариса Антонівна, голова громадської організації «Мережа навчальних закладів міста Новограда-Волинського».
Милосердя: Нагорна Наталія Володимирівна, голова міського благодійного фонду «Нехай твоє серце б’ється».
Правоохоронець року: Подік Андрій Васильович, перший заступник начальника МВ УМВС України в Житомирській області, начальник кримінальної міліції, підполковник міліції.
Краєзнавець року: Коган Леонід Григорович, член Національної спілки краєзнавців України, співавтор книги «Новоград-Волинський. Історія міста».
Меценат року: Махінов Михайло Костянтинович, директор ТОВ «Юнік-Фарма».
Тренер року: Олендер Михайло Юхимович, тренер-викладач з волейболу вищої тренерської категорії дитячо-юнацької спортивної школи.
Студент року: Наумець Дмитро Андрійович, студент Новоград-Волинського промислово-економічного технікуму.
Материнська відданість: Данюк Валентина Віталіївна, мати-героїня України.
Робітнича майстерність: Татаринцев Валерій Григорович, слюсар механоскладальних робіт VІ розряду ПАТ «Новоград-Волинський завод сільгоспмашин».
Сильний духом: Гонгальський Олександр Миколайович, срібний призер України з шашок серед фізично обмежених.
Спортсмен року: Блізниченко Андрій Валерійович, вихованець відділення футболу Новоград-Волинського ДЮКФП, член юнацької збірної України.
Творча особистість: Музика Тетяна Леонідівна, організатор-методист міського Палацу культури ім.Лесі Українки.
Спортивна гордість: футбольна команда «Звягель-750» (президент футбольного клубу «Звягель-750» В.В.Гордійчук, тренер команди А.М.Лось, капітан команди «Звягель-750» Д.Л.Горбаченко).
Учень року: Кравчук Аліна Петрівна, учениця Новоград-Волинського колегіуму.
Музиканти-віртуози: Павленко Анастасія, Валентюк Людмила, фортепіанний дует «Гармонія».
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА, Юрія ДРОБОТА