АБІТУРІЄНТЕ, НЕ СПИ! ХТО СПІЗНИВСЯ, ТОЙ НЕ ВСТИГ!

ОСОБЛИВОСТІ ЗНО-2011
Для всіх бажаючих вступати до вищих навчальних закладів (університети, інститути, коледжі, технікуми інші ВНЗ І-ІV рівнів акредитації) у 2011 році зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) є обов’язковим. Оцінювання відбувається у формі тестування за кошти державного бюджету України.
Для майбутніх абітурієнтів триває час реєстрації. Зробити це можна лише до 28 лютого 2011 року включно!
У 2009 році реєстрація відбувалася в кожній школі, в 2010 році — в єдиному пункті реєстрації (ІМЦ), у цьому році кожен може зареєструватися самостійно через мережу Інтернет та скориставшись поштою.
Аби передбачити минулорічні складнощі із напливом пільговиків, цьогоріч їм дозволили скористатися своїми пільгами при вступі тільки до одного ВНЗу.
Випускники 11-х (12-х) класів, котрі закінчують загальноосвітні навчальні заклади у 2011 році, випускники попередніх років та бажаючі вступити до ВНЗ, можуть зареєструватися у пункті реєстрації (у нашому місті – це інформаційно-методичний центр (вул. Пушкіна, 44, тел. 5-50-72)) або зробити це самостійно, скориставшись Інтернетом!
За даними Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти, станом на 23 лютого серед випускників шкіл 2011 року нашого міста для проходження тестування, на жаль, зареєстровано лише 65% від загальної кількості та 105 випускників попередніх років. Проте, ця цифра є досить динамічною й постійно зростає. Дуже необачно залишати на останні дні таку важливу справу! Адже, хто не встиг зареєструватися, той не зможе пройти тестування та не матиме можливості вступити на навчання до вишів. Серед предметів, які обирають майбутні абітурієнти, лідирує українська мова та література, математика, історія України.
ІМЦ нагадує умови проходження реєстрації на ЗНО-2011. Перелік необхідних для реєстрації документів: копія 1-ої сторінки паспорта або копія свідоцтва, копія документа про повну загальну середню освіту (випускникам шкіл, ліцеїв 2011 року — довідку з навчального закладу), дві фотокартки розміром 3х4см.
Реєстрація вважається завершеною, якщо абітурієнт отримав по пошті, або роздрукував з власної Інтернет-сторінки, бланк сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання, без якого не допустять до складання тестів.
Підтвердженням факту реєстрації для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні є Сертифікат, який буде надіслано абітурієнту рекомендованим листом.
Абітурієнт не буде зареєстрований для проходження зовнішнього оцінювання, якщо:

  • надасть не всі документи, необхідні для здійснення реєстрації;

  • неналежно оформить заяву-реєстраційну картку;

  • зазначить у заяві-реєстраційній картці недостовірні дані;

  • подасть заяву пізніше встановленого терміну (дата подання визначається за поштовим штемпелем).


Також абітурієнту буде відмовлено в реєстрації, якщо немає можливості створити особливі (специфічні) умови для проходження зовнішнього оцінювання відповідно до висновку закладу охорони здоров’я.
Про факт відмови в реєстрації для проходження зовнішнього оцінювання абітурієнту буде повідомлено рекомендованим листом.
Якщо в абітурієнта виникла потреба змінити перелік предметів, із яких необхідно складати тести, внести зміни до персональних даних, необхідно пройти реєстрацію повторно, надіславши до регіонального центру оцінювання якості освіти реєстраційні документи та раніше отриманий Сертифікат (він підлягає анулюванню).
Зміни до реєстраційних даних можна вносити лише до 20 березня 2011 року (дата подання визначається за поштовим штемпелем).
Телефон «гарячої» лінії для довідок стосовно ЗНО у нашому місті: 5-50-72.
П.ЛІНЕВИЧ, завідувач інформаційно-методичного центру