ТАКСІ: КУДИ ДИВИТЬСЯ ДАІ...

Шановна редакція, пише вам таксист із великим досвідом роботи. Для своєї роботи в мене є всі необхідні документи: ліцензія, ліцензійна картка, патент, лічильник. За ліцензію в цьому році я заплатив 950 гривень, за патент кожен місяць — 200 гривень, за парковку — 70 гривень, за забруднення — 10-15 гривень, Пенсійний фонд — 130 гривень. «Виливається» в круглих 600 гривень кожен місяць. Всі ми розуміємо, що у місцевий бюджет потрібні гроші, і ми проплачуємо. Але скільки є в нашому місті таксистів, котрі навіть в очі не бачили того патента. Ви думаєте, що багато таксистів ­«закриваються» через високі податки? В якійсь мірі так, але ми обурені через «грачів». «Грач» — таксист, котрий нічого не проплачує, а таксує, як легальний. Людина купує «Шевроле» за 70-80 тисяч гривень, а на оформлення документів грошей шкодує. Вони забирають наших пасажирів, і виникають сварки та непорозуміння.
Ми говоримо про це, але чуємо у відповідь, що це не наша справа. Податкова інспекція на ці порушення дивиться крізь пальці. Документи, особливо в неділю на ринку, перевіряють у тих, хто їх має, а інших наче не помічають. А що робиться біля «Торнадо» вночі? Ну, хоч один рейд перевірки можна було зробити?
Тепер подивіться, скільки нелегалів на фірмах «1551», «1553», «Наталі», біля «Нашого краю». Чому за це не несуть відповідальність керівники цих фірм? А тому, що нікому за цим слідкувати, а от зарплатню за це отримують відповідні органи.
А наші «славні» даішники чому лишаються осторонь? Для цього у них є всі повноваження. Невже незрозуміло, що автомобіль із «червоними» номерами ніяк не може бути таксі, тому що ці номери — тимчасові, і документи для таксування не випишуть.
З повагою, С.КОЛОМІЄЦЬ

P.S. Я знаю, що мого листа не надрукують, бо після цього деяким службам прийдеться попрацювати, а воно так не хочеться.