«ІДІТЬ ДО ЛЕСІ — НЕ ЛИШЕ У СВЯТО...»

Вже багато років земля стародавнього Звягеля у ці лютневі дні святкує річницю з дня народження своєї славетної землячки Лесі Українки.
Загальновідомо, що Леся Українка належить до талановитих і всебічно обдарованих людей. Вона — і поетеса, і драматург, і перекладач, і історик-етнограф, фольклорист і музикант, філософ і патріот. Її поезія — це самобутнє і неповторне явище в українській та світовій літературі, справжня її перлина, в якій неподільно живуть фантастика і дійсність, поетичні образи народних легенд, переказів, пісень і живі людські характери, реальні картини природи й побуту нашого Полісся.
Тому нам, звягельчанам, дуже приємно, що на це свято щороку — за тиждень до початку весни — з усіх куточків землі, раніше за перелітніх птахів, збираються шанувальники поезії нашої Лесі. І кожен, як на крилах, приносить із собою вітання з Днем народження.
Ось і наша музична школа не стоїть осторонь цих знаменитих подій. Щорічно учні і вчителі беруть найактивнішу участь у проведенні заходів, присвячених Лесиним дням, на які запрошуються учні загальноосвітніх шкіл, медучилища, промислово-економічного технікуму, коледжу.
До ювілею — 140-ї річниці з дня народження славетної землячки — будуть проведені тематичні уроки: «Хотіла б я піснею стати», «Я з вами буду співом жити», «Поетичні мелодії».
Учні музичної школи будуть задіяні у заходах, що проводитиме центральна бібліотечна система міста та районна дитяча бібліотека. Твори українських композиторів звучатимуть на конкурсі читців у міському Палаці культури. А в Музеї родини Косачів, 22 лютого, відбудеться музично-театралізоване інсценування «Обернуся легендою».
Знову і знову лунає Лесине слово, як перша веснянка, як заклик до нових звершень на ниві збереження і збагачення нашої української культури. Її слово з вуст нащадків звучить, як невмируще джерело, яке надихає і збагачує душу!
«Ідіть до Лесі — не лише у свято,
Ідіть до неї — без пишності й прикрас,
Ідіть до неї — в Бога днів багато,
Вона завжди чекатиме на вас».

Л.АФОНІНА, Л.ЦЕЛІКОВА, викладачі музичної школи