ТИСЯЧА І СТО ОДНЕ... ПАДІННЯ

ТИСЯЧА І СТО ОДНЕ... ПАДІННЯ

З ПОЧАТКУ ЗИМИ ПОНАД ТИСЯЧУ ЛЮДЕЙ ЗВЕРНУЛИСЯ ДО ТРАВМАТОЛОГІВ
Станом на 24 лютого, як повідомили нам у травматологічному відділенні, сюди звернулася 1101 людина, котра постраждала внаслідок падінь. Якимись особливими травмами цьогорічна зима не вирізняється — найчастіше, розповіла старша медсестра Надія Бойчук, трапляються переломи верхніх та нижніх кінцівок, щиколотки та гомілки.
Цього року лютий не поскупився ані на ожеледицю, ані на морози. Ця «парочка» суттєво додала роботи лікарям наприкінці зими. Разом із комунальними службами, котрі, нарікаючи на хронічну нестачу коштів, дороги не посипають і не чистять належним чином.
Загалом до травматологічного відділення госпіталізовано сім чоловік із діагнозом «відмороження», двоє з них — у стані середньої важкості. Летальних випадків наразі не зафіксовано, втім травматологи нагадують: обмороження — вірний «друг» любителів оковитої. Горілка, всупереч розповсюдженій думці, не зігріває, а збільшує тепловіддачу, додаючи своїх шанувальників до групи ризику. Зима, шановні, хоч і закінчується невдовзі, втім морози ­тривають...
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА