ГРАВЦІ «ЗВЯГЕЛЯ-750» ВИСЛОВИЛИ НЕДОВІРУ КЕРІВНИЦТВУ КЛУБУ І СТВОРЮЮТЬ НОВУ КОМАНДУ

ГРАВЦІ «ЗВЯГЕЛЯ-750» ВИСЛОВИЛИ НЕДОВІРУ КЕРІВНИЦТВУ КЛУБУ І СТВОРЮЮТЬ НОВУ КОМАНДУ

Таку, без перебільшення, сенсаційну для місцевих уболівальників новину повідомив кореспонденту «ЗІ» капітан ФК «Звягель-750» Дмитро ГОРБАЧЕНКО.
Нагадаємо, у двох попередніх номерах наша газета друкувала позицію влади щодо перспектив існування футбольної команди, також — відповідь голови ради засновників клубу Василя Гордійчука. Тож, було б несправедливо, зважаючи на резонансність ситуації, не звернутися до тих, хто безпосередньо на футбольних полях кував минулорічні перемоги, — до футболістів.

— Кістяк нашої команди не розпався. Взимку ми регулярно проводили тренування, готувалися до нового сезону, — розповідає капітан. — Голова ради засновників клубу Василь Гордійчук декілька разів відвідав наші тренування, проте конкретики про майбутнє команди, цілі на сезон — ми від нього не почули. Вже весна — ось-ось розпочнуться офіційні ігри. Гравці хвилюються, бо не знають, чи збережеться в Новограді футбол, чи, поки не пізно, слід шукати нову команду, адже запрошень з інших клубів не бракує. Кажуть мені: «Ти — капітан, тобі й вирішувати».
— Насамперед група наших провідних футболістів звернулася до секретаря міської ради Олександра Атаманенка, написали листа міському голові Володимиру Загривому. Зазначили, що ми, оскільки всі — місцеві, й надалі хочемо грати за Новоград, але під новим футбольним керівництвом, бо зараз має місце невиконання фінансових зобов’язань перед футболістами і нестабільність. На зустрічі міської і районної влади з футболістами, що відбулася невдовзі після нашого звернення, Володимир Загривий наголосив, що команда в місті буде. Хто саме її очолить, — не принципове питання, головне — щоб був футбол, — продовжив Дмитро Горбаченко.
Через деякий час подібна зустріч футболістів відбулася із колишнім головою РДА, футбольним меценатом Миколою Іванюком. Був присутній також голова ради засновників клубу Василь Гордійчук. Як розповідає Дмитро Горбаченко, були спроби домовитися, вирішити фінансові питання ще за попередній сезон, однак не вийшло. Зі слів Горбаченка, пан Гордійчук сказав, що збере інших футболістів під брендом ФК «Звягель-750», якщо буде потрібно.
— Честь і хвала Василю Гордійчуку за те, що свого часу відродив у Новограді футбол, створив боєздатну команду, проте зараз ситуація зайшла в кут. Кажуть, що у футбол втручається політика. Так і напишіть: для нас, футболістів, політика у спорті не має значення. Ми — новоград-волинці — хочемо грати у своєму місті, але щоб було нормальне ставлення до футболу і гідне матеріальне забезпечення. Тому ми й ініціювали створення нового клубу, за який гратимуть усі місцеві футболісти, котрі у попередньому сезоні представляли ФК «Звягель-750». Процес пішов, вже розроблено статут клубу. Є попередні домовленості із впливовими людьми про фінансування, — розповів капітан.
Поки що Дмитро не називав імен конкретних спонсорів ймовірного нового клубу, проте підкреслив, що гравці єдині у своєму прагненні і розраховують на розуміння й підтримку місцевої влади і вболівальників. «Новоград-волинські любителі футболу повинні визначитися: місту потрібна команда з місцевих гравців чи команда із брендом, але зібрана із приїжджих», — на цьому особливо наголошував Горбаченко.
«Ми згодні попервах грати навіть безкоштовно, з надією, що невдовзі ситуація врегулюється, адже головне — захистити футбольну честь міста», — запевнив футболіст. При цьому висловивши сподівання, що новому клубу буде під силу гідно виступати, як в обласному кубку й чемпіонаті, так і на всеукраїнському аматорському рівні, до чого вже встигли звикнути вболівальники.
…У 1892 році частина гравців англійського «Евертона» не порозумілася із керівництвом клубу і вийшла з його складу, заснувавши в тому самому місті новий клуб — нині всесвітньо відомий «Ліверпуль». Саме тоді народилося одне з принципових «дербі» («дербі» — матчі між командами з одного міста чи регіону), що ділить уболівальників міста Ліверпуля на «синіх» і «червоних» уже 120 років. У них настільки все серйозно, що, кажуть в інтерв’ю футболісти, таксист — вболівальник «Евертона» — фана червоної команди може й не повезти…
Невже й Новоград отримає своє «дербі»? Цілком можливо, якщо нинішній голова ради засновників «Звягеля-750» не домовиться з нинішніми футболістами і таки збере під знамена клубу нових гравців, а Дмитро Горбаченко і компанія, зі свого боку, знайдуть впливових спонсорів і теж зареєструють клуб. Тоді ми можемо стати свідками принципового суперництва. А для багатьох уболівальників — чим більше футболу, тим краще. От тільки чи потягне місто аж два клуби, якщо навіть із одним стільки проблем? Як кажуть, поживемо — побачимо.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА