ЧИ ВСЕ ТАК ПОГАНО У НАШОМУ МІСТІ?

Питання будівництва та земельних відносин із кожним роком привертають до себе все більше уваги. Зокрема — і на теренах Новограда-Волинського. Про це наша наступна розмова з першим заступником міського голови Валентином Костюком:
— Валентине Андрійовичу, чи можна говорити про те, що Новоград-Волинський нині активно розбудовується?
— Місто Новоград-Волинський з його мальовничими краєвидами, унікальними пам’ятниками історії, культури та архітектури вже давно приваблює до себе як містечко європейського типу, яке з кожним роком кращає. Його славу збагачують своїми здобутками люди багатьох професій. Завдяки їх спільним зусиллям старовинний Звягель з роками лише молодіє, розбудовується, розширює свої комунікаційні можливості. Це стало реальним завдяки наполегливій праці, діловому підходу до розв’язання життєво важливих проблем як мешканців 56-тисячної територіальної громади, так і органів місцевого самоврядування: міського голови, міської ради, виконавчого комітету, його управлінь, відділів та господарських комунальних служб.
— Ще нещодавно часто доводилося чути про те, що в галузі будівництва спостерігається спад...
— Роки, прожиті у Новограді-Волинському, досвід самоврядної управлінської роботи дають мені право говорити, що затяжний спад в економічній та інвестиційній діяльності і, особливо в галузі будівництва, вдалося переломити на краще у нашому місті лише в останні роки.
— Що саме цьому посприяло?
— Звичайно, тут спрацював і певний загальнодержавний економічний підйом, але головним фактором, що обумовив подальшу розбудову нашого міста, стала вдало обрана тактика діяльності влади — кожен крок звіряти, радитись із людьми.
— Яким чином відбувалася така співпраця?
— Прийняття найважливіших рішень міської ради, її виконавчих органів відбувалось прозоро і демократично. Міські програми, всі регуляторні акти обговорювались на громадських слуханнях, засіданнях політико-консультативної ради керівників партій і громадських організацій, координаційної ради, голів постійних комісій міської ради, на засіданнях «круглих столів», при зустрічах з населенням мікрорайонів, виїзних прийомах та «гарячих лініях». Під час такого спілкування представники влади отримували слушні пропозиції та корисні поради щодо діяльності міської ради в цілому і певних галузей економіки — зокрема.
Так, в останні роки влада сприяла в будівництві, реконструкції та відновленні ряду промислових підприємств, інших особливо важливих об’єктів загальноміського господарства:
— Яких саме об’єктів?
— Маю на увазі фабрики ТОВ «Новотекс», ТОВ «Новофарм-Біосинтез», ПП «Меблева фабрика «Мірт», ТОВ «Техна», залізничного вокзалу, електрифікації залізниці, капітального ремонту мосту через р.Случ, спорудженні електросилової підстанції в районі масиву «Дружба», житлових багатоповерхових будинків по вул. Житомирській, Толубка, Лесі Українки. Вдалося «реанімувати» будівництво середньої школи №8 по вул. Дружби де вже освоєно більше 6млн.грн., та завершити будівництво спортивного комплексу середньої школи №10 в мікрорайоні «Смолка».
Особливо спостерігалася тенденція до розвитку будівельного комплексу у місті напередодні та в рік відзначення його 750-літнього ювілею. Сквери, вулиці, адміністративні будинки, офіси й виробничі приміщення підприємницьких структур, житлові масиви дещо реставровано, відбудовано, відремонтовано та прикрашено.
(Продовження в наступному номері)
Розмовляла Лариса ГЕМБАРСЬКА