МАРТИНЮК ЛЕОНІД МИКОЛАЙОВИЧ 13.09.1957-18.03.2011 р.р.

МАРТИНЮК ЛЕОНІД МИКОЛАЙОВИЧ 13.09.1957-18.03.2011 р.р.

\"МАРТИНЮКВісімнадцятого березня сталася подія, що принесла у наші серця, як і в серця багатьох мешканців Новоград-Волинщини, гіркоту і біль: на 54-му році життя не стало видатного політика, керівника району, котрий доклав величезних зусиль для становлення та розвитку не тільки Новоград-Волинщини, а й Житомирської області, і залишив по своєму життєвому шляху велику кількість вагомих починань — перестало битися серце Леоніда Миколайовича Мартинюка, голови Новоград-Волинської районної державної адміністрації.
Народився Леонід Миколайович Мартинюк 13 вересня 1957 року в селі Стрієва Новоград-Волинського району Житомирської області. Закінчив Житомирський сільськогосподарський технікум, Кам’янець-Подільський сільськогосподарський інститут (інженер-механік), Українську академію державного управління при Президентові України (магістр державного управління), Київський національний економічний університет (магістр права).
До своєї роботи Леонід Миколайович завжди ставився сумлінно, був вимогливим до себе і до тих, хто працював поруч, був чуйною людиною, готовою прийти на допомогу кожному, хто цього потребував. За це його любили й поважали всі, хто знав і працював разом із ним.
Трудову діяльність Леонід Миколайович розпочав у 1977 р. на посаді головного інженера колгоспу «Правда» с.Киянка Новоград-Волинського району. Після проходження строкової служби (1977-1979 рр.) працював бригадиром тракторної бригади, заступником голови колгоспу «Мічурінець» с.Стрієва Новоград-Волинського району. З 1989 р. обіймав посаду голови сільгосппідприємства «Здобуток Жовтня», а пізніше — голови агрофірми «Волинь» с.Сусли Новоград-Волинського району. Обирався сільським головою Суслівської сільської ради.
З 1999 по 2005 рр. працював на посаді голови Новоград-Волинської районної державної адміністрнації. Після цього — начальником центру механізації, будівництва та ремонту засобів електрозв’язку Житомирської філії відкритого акціонерного товариства «Укртелеком». З 2007 року — радник міністра охорони навколишнього природного середовища України, затим — начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області, з 2009 р. — начальник головного управління житлово-комунального господарства та енергозбереження Житомирської обласної державної адміністрації.
Був депутатом Житомирської обласної ради трьох скликань, депутатом Новоград-Волинської районної ради V скликання. Нагороджений орденами «За заслуги» ІІІ ступеня, Князя Володимира ІV та ІІІ ступенів, хрестом Нестора-літописця, відзнакою Української Православної Церкви «За заслуги перед церквою».
28 квітня 2010 року розпорядженням Президента України знову був призначений головою Новоград-Волинської районної державної адміністрації Житомирської області.
За цей час під його керівництвом на теренах району вдалося досягти позитивних результатів у багатьох галузях економіки: район має передові позиції приросту промислового виробництва, обсягу іноземних інвестицій, темпах зростання доходів місцевих бюджетів, розвитку соціальної та гуманітарної сфери.
Життєвий шлях Леоніда Миколайовича є яскравим прикладом відданості своїй справі та обов’язку. Він був людиною стратегічного мислення, котра могла спро-гнозувати і передбачити позитивні напрями розвитку району. Леоніду Миколайовичу були притаманні такі риси, як порядність, доброта, комунікабельність, вміння слухати, чути і прислухатися до інших. Як керівник, він не лише давав можливість кожному реалізувати себе, а й створював для цього належні умови. Він завжди залишався вірним своєму життєвому оптимізмові і своїм життєвим принципам. У ньому гармонійно поєднувалися якості вимогливого керівника, сучасного високопрофесійного менеджера, дбайливого господаря, чуйного товариша, порадника, люблячого батька, сім’янина.
Від нас пішла прекрасна і щира людина, великий патріот, який усе своє життя безмежно любив свій край, свою батьківщину, зробив значний внесок у розбудову Новоград-Волинського району. Смерть забрала досвідчену та сповнену сил людину, котра могла б зробити ще чимало добрих справ для міста і району.
Свідомість ніяк не хоче сприйняти те, що Леонід Миколайович Мартинюк пішов від нас назавжди. Пішов, але залишив по собі такий вагомий слід, що ми завжди з піднесенням і вдячністю будемо усвідомлювати, — він був серед нас.
Новоград-Волинська районна державна адміністрація, районна та міська рада, депутатський корпус районної та міської рад, виконавчий комітет міської ради ви-словлюють щирі співчуття дружині Євгенії Василівні, дітям — Наталії та Андрію — рідним та близьким померлого.
Світла пам’ять про Леоніда Миколайовича назавжди залишиться в наших серцях.
В.І.ЗАГРИВИЙ, міський голова
А.Б.ПОЛІЩУК, заступник голови райдержадміністрації
Ф.В.ВЕСЕЛЬСЬКИЙ, голова районної ради