БЛАГОДІЙНИЙ МАЙСТЕР-КЛАС ВІД ФАРМАЦЕВТІВ ДЛЯ ХВОРИХ НА ДЦП

БЛАГОДІЙНИЙ МАЙСТЕР-КЛАС ВІД ФАРМАЦЕВТІВ ДЛЯ ХВОРИХ НА ДЦП

Вільний рух для хворих на дитячий церебральний параліч (ДЦП) — це не реальність, як для більшості людей, а заповітна мрія. Зробити крок назустріч до неї місцевим хворим діткам допомогла компанія «Іпсен Фарма». 22 березня фармацевти презентували у міськрайТМО медичний препарат, що призводить до зниження тонусу спастичного м’язу та покращує рухові можливості дитини. Як повідомили лікарі, на сьогодні у Новограді-Волинському та районі 36 дітей хворіють на цю недугу.
— Наш візит проходить у рамках всеукраїнської благодійної акції «Свобода руху заради щасливого дитинства», — розповів директор представництва компанії «Іпсен Фарма»в Україні та Молдові, кандидат медичних наук Віктор Шафранський. — Дитячий церебральний параліч — це захворювання, яке практично не піддавалося ефективному лікуванню. Сьогодні ми навчаємо українських лікарів та батьків протидіяти недузі. Із цією метою заплановано 25 семінарів в Україні.
Завідувач відділення неврології центральної дитячої Житомирської лікарні Олександр Шевчук провів майстер-клас із застосування препапарту «Диспорт», ознайомив присутніх із його дією на організм, оглянув хворих дітей та надав консультації батькам.
М.С.Мостович, голова Всеукраїнської організації батьків дітей, уражених ДЦП, наголосив, що завдання влади, медиків, громади — зробити все можливе задля вирішення проблеми.
Чотири ампули препарату, кожна з яких коштує 3,5 тисячі, та інші ліки, загалом на суму 15 тисяч гривень, — такий благодійний подарунок отримали хворі. Після ін’єкційної терапії, проведеної у поліклініці, діти пройдуть курс фізіотерапевтичних процедур у відділенні відновлювального лікування (водолікарні). Фахівці обіцяють отримання ефекту через 7-11 днів після введення препарату, тривалість його дії — впродовж 4-6 місяців.
Як зауважив головний лікар міськрай ТМО Василь Борис: «Результат відчуємо не ми. Результат, сподіваємося, відчують діти та батьки. Для реабілітації хворих створені практично усі необхідні умови на базі нашого відділення відновлювального лікування — нетипового і нехарактерного закладу для районного центру. Його аналогів немає в жодному іншому місті області, окрім Житомира».
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА