АФГАНСЬКИМИ ПІСНЯМИ — РИКОШЕТОМ ПО СЕРЦЯХ

АФГАНСЬКИМИ ПІСНЯМИ — РИКОШЕТОМ ПО СЕРЦЯХ

\"АФГАНСЬКИМИ«У ВАШОМУ МІСТІ ЛЮДИ — СУПЕР!» — ГУРТ З ІЗМАЇЛУ ВРАЖЕНИЙ ТЕПЛИМ ПРИЙОМОМ
У камуфльованій формі, з електричними гітарами і смутком в очах, у четвер, 24 березня, гурт «Рикошет» з Ізмаїлу, що на Одещині, «вдарив» по серцях випадкових перехожих акордами афганських пісень. Концерт на ринку в центрі міста став несподіваною імпровізацією для городян, втім, прості і невибагливі тексти про пережите і наболіле зупиняли людей, змушували прислухатися, відчути, зрозуміти…Незвичайні гастролери приїхали у Новоград у рамках благодійної акції Української Спілки «Союзу ветеранів Афганістана».
Гурт «Рикошет» їздить із концертами простонеба з одного міста в інше зі скринькою — збирає пожертви для тих, кому довелося воювати у гарячих точках світу, і хто має сьогодні серйозні проблеми зі здоров’ям та соціальні проблеми, а також — для родин загиблих воїнів-інтернаціоналістів. Керівник гурту Віктор Окунь (на фото — праворуч) служив у Афганістані, а сьогодні — серед тих, хто втомився чекати підтримки держави і долучився із колегами-музикантами, теж воїнами-інтернаціоналістами, до благодійної акції.
На запитання, як зустрічають музикантів пересічні українці, фронтмен відповідає просто, але щемливо: «Якщо чоловік, слухаючи наші пісні, плаче — це як зустрічають? Або мати, котра не дочекалася сина з Афганістану, підходить і кидає останню гривню…У вашому місті люди — супер, особливо теплі і щирі. Це — правда, дякуємо за незабутній прийом!»
Ось так, без анонсів та реклами музиканти-афганці впродовж трьох годин тримали увагу вуличної публіки. Не промови і обіцянки чиновників єднають людей у спільному горі. Болісним рикошетом серця торкає інше: будь-яка війна — це понівечені долі. Хто лікуватиме їх?
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА