ЗАПРОШУЄМО ДО УЧАСТІ У МІСЬКОМУ КОНКУРСІ НА КРАЩИЙ ПРОЕКТ ОРИГІНАЛЬНОЇ МАЛОЇ АРХІТЕКТУРНОЇ ФОРМИ ГУМОРИСТИЧНОГО НАПРЯМКУ

З метою пошуку нових форм елементів благоустрою міста, створення нових об'єктів його туристичної привабливості — оригінальних малих архітектурних форм — виявлення кращої планувальної, пластичної, естетично-художньої та гумористичної концепції скульп-тури, підтримки і розвитку художнього творчого потенціалу серед майстрів скульптури, художньої обробки каменя міський голова прийняв розпорядження. З 31 березня поточного року в місті оголошується конкурс на кращу концептуальну ідею — проект малої архітектурної форми гумористичного напрямку.
Затверджено програму та умови конкурсу, створено журі. Його організаторами є відділ культури та управління містобудування та архітектури міської ради. Конкурс проводиться у два тури. Для відзначення кращих проектів конкурсу встановлено 3 премії: 1-а премія — 2000 грн.; 2-а — 1000 грн.; 3-я — 500 грн. Можуть встановлюватися не більше трьох заохочувальних премій у формі цінних пам'ятних подарунків.
Для спорудження скульптури авторським колективам рекомендується запропонувати земельну ділянку в центральній частині Новограда, враховуючи містобудівну ситуацію міста. Учасникам конкурсу необхідно врахувати також співмасштабність скульптури з існуючою забудовою, благоустроєм прилеглих територій, візуального сприйняття скульптури в нічний час. Скульптуру рекомендується виконувати з матеріалів, стійких до атмосферних явищ.
Конкурс є відкритим, і до участі у ньому запрошуються фахівці або авторські колективи дипломованих професійних архітекторів та скульпторів, а також студенти архітектурних і художніх навчальних закладів.
Участь у конкурсі іноземних архітекторів та скульпторів, студентів закордонних архітектурних і художніх навчальних закладів, а також осіб без відповідної архітектурно-художньої освіти не забороняється.
Кількість конкурсних проектів від одного автора або колективу не обмежується. Проекти подаються на конкурс анонімно під девізом у формі слова або семизначного числа. Термін подачі конкурсних проектів для участі у 1-му турі конкурсу — до 16 години 27 травня 2011 року.
Другий тур проходитиме з 1 червня до 27 червня 2011 року. Остаточні результати конкурсу будуть підведені до 1 липня 2011 року.
Документи на конкурс подавати за адресою: вул.Шевченка, 16, кімнати 26,30,44,45, телефони для довідок: 5-51-07, 5-33-08, 5-51-13, 5-60-45, e-mail: up.arxitektura@meta.ua, nv_kultura@meta.ua. Детальніше з умовами конкурсу та вимогами до подання документів можна ознайомитись у його організаторів та на офіційному сайті міста у рубриці «Актуально» та «Офіційна інформація» — підрубриці «розпорядження міського голови».
Міськвиконком