ПОЧАВСЯ НЕРЕСТ РИБИ

Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних живих ресурсів у рибогосподарських водних об’єктах в зоні діяльності Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Житомирській області в 2011 році:

  1. Заборонити будь-яке рибальство на час ходу риби на нерест і на період відкладення ікри в наступні терміни:



  • на річках та їх притоках — з 5 квітня по 25 травня;

  • на водосховищах та ставках — з 5 квітня по 14 червня;

  • у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктах (у межах діяльності управління) — з 5 квітня по 30 червня.



  1. Заборонити будь-який лов раків у водоймах, що підконтрольні управлінню в період виношування ікри, личинок першої і другої линьок — з 5 квітня по 25 червня і з 20 липня по 10 вересня.

  2. Заборонити в терміни, вказані в п.1 наказу, пересування будь-яких плавзасобів, що належать громадянам та організаціям, на місцях, оголошених органами рибоохорони нерестовищами, за винятком суден державних органів, що здійснюють патрульну службу. Крім цього, заборонити в нерестовий період на акваторії водосховищ і річках проводити гідромеханізовані, днопоглиблювальні, вибухові та інші роботи, добування будівельних матеріалів.

  3. Дозволити любительський і спортивний лов риби на період заборони з берега, за межами місць нересту та в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок, однією поплавковою або донною вудками з одним гачком і спінінгом із блешнею.

  4. Осіб, які порушують Правила заборони лову риби у нерестовий період, притягувати до відповідальності, згідно з чинним законодавством.


О.ПРОКОПЕНКО, начальник управління,
В.ВЕРБІВСЬКИЙ, державний інспектор рибоохорони