ВДАЛИЙ СТАРТ «АВАНГАРДУ»

Футбольний сезон у Новограді-Волинському розпочався. Перший матч новостворена команда «Авангард» зіграла проти смт.Романів і легко перемогла гостей з рахунком 4:1. Цей матч носив тренувальний характер, адже саме навесні закладається ігровий фундамент перемог.
А перший офіційний матч сезону 2011 року був зіграний на кубок Житомирщини, і відбувся він на футбольному полі, що по вулиці Ушакова, у присутності близько 300 глядачів, незважаючи на традиційну повну відсутність будь-якої інформації про проведення даної гри. На полі у складі господарів уболівальники побачили практично усіх футболістів, які ще в сезоні 2010 року приносили насолоду своєю майстерністю, виступаючи у складі ФК «Звягель-750», хоча ряд новачків тренер «Авангарду» А.М.Лось все ж випустив на поле.
Протягом першого тайму авангардівці, котрі грали у жовто-чорній формі, володіли ініціативою, маючи чисельні нагоди для взяття воріт житомирської команди з оригінальною назвою «Газ-м’яс», що була вибита на футболках гостьової команди. Однак на останньому рубежі без помилок зіграв голкіпер житомирян. Футбольний газон був далеко не в ідеальному стані, тож створювати було значно складніше, ніж руйнувати.
Після перерви малюнок гри не змінився: численні атаки господарів і гра на «відбій» гостьових футболістів. Однак швидкі і технічні дії Дмитра Лободіна, котрий вивів один на один з голкіпером Андрія Диняка, принесли перший гол у сезоні 2011 року в актив ФК «Авангард». Невдовзі був забитий і другий гол, втім — незарахований через «офсайд». У найближчу неділю у Житомирі відбудеться гра-відповідь між цими суперниками. І хоча «легкої прогулянки» не буде, — є надія, що авангардівці проб’ються у наступне коло кубкових перегонів.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ