ТВОРЧИЙ ЗВІТ ПРОФЕСІЙНОГО ЛІЦЕЮ

ТВОРЧИЙ ЗВІТ ПРОФЕСІЙНОГО ЛІЦЕЮ

З першими промінчиками сонця, коли душа прагне ­висловити свої найпотаємніші бажання — радіти теплу, творити — нам хочеться створити справжню феєрію краси, ніжності, майстерності, поєднаної з талантами. Саме тому, 1 квітня, ми традиційно зібралися у Палаці культури на творчий звіт Новоград-Волинського професійного ліцею, щоб прозвітувати перед батьками, громадськістю міста про роботу педагогічного й учнівського колективів, розповісти про свої скромні досягнення, успіхи і проблеми, подякувати кращим нашим учням і батькам, партнерам, роботодавцям. На свято також були запрошені представники обласного і міського управлінь освіти, районної ради. У холі Палацу культури урочисту атмосферу створювала виставка кращих учнівських робіт, методичні напрацювання педагогів.
Першим прозвітував директор навчального закладу Паламарчук М.Є. про досягнення учнівського та педагогічного колективів на обласному та всеукраїнському рівнях. Також директор зазначив, що у цьому році ми без жодної державної копійки відремонтували приміщення майстерень, навчальних кабінетів, власними коштами і власними силами провели значні ремонтні роботи в гуртожитку, методичному кабінеті, на території, якої майже 3 га.
Ми спокійно і впевнено пережили сувору зиму, ввівши в експлуатацію другий котел на газовому паливі, і фактично закінчили переобладнання котельні, на що було витрачено більше 400 тис. грн., в тому числі — половина позабюджетних коштів, ­тобто, від виробничої діяльності, переддипломної практики, за що ми дуже вдячні нашим батькам і учням.
У цьому році вдалося дещо поповнити методичну базу ліцею, придбавши мультимедійну установку, комп’ютери, телевізор тощо.
Не залишив поза увагою Микола Євгенович питання, що стосуються гуртожитку ліцею. Окрім проблем із поведінкою, санітарією та недостатнім загальним рівнем культури, слід зазначити, що є і позитивні моменти.
До нагородження за хороше навчання, активність у громадському житті ліцею, були представлені кращі учні. Відзначили також кращу секцію і кімнату гуртожитку, мешканці яких отримали цінні подарунки та премії від адміністрації ліцею.
Продовжив творчий звіт святковий концерт за участю учнів та працівників навчального закладу. На нашому святі були представлені літературні композиції, виступи хореографічного гуртка «Юність» під керівництвом Усевича О.С., показ колекцій моделей, що були виготовлені власними зусиллями учнів під керівництвом майстрів виробничого навчання Кизяк Л.В та Бридун Л.Р. Чудовим співом вразив дует викладача ­Горблюк Н.С. та учня Абубакарова Т. Свій сольний номер представила майстер виробничого навчання Плюсніна Г.П.
Вдало передала образ молодої Лесі Українки учениця Гордієнко Альона, продекламувавши вірш нашої землячки. Слід відзначити виступи учнівських колективів: вокального «Звягельські козаки», «Полісяночка»; викладачів, майстрів виробничого навчання, працівників ліцею під керівництвом Гаврилюка П.В., котрий є незмінним художнім керівником народного духового учнівського оркестру ліцею, за що і був нагороджений грамотою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.
Наш ліцей тісно співпрацює з навчальними закладами міста, зокрема, з економіко-гуманітарним коледжем, тому не дивно, що привітати нас прийшли і студенти цього закладу.
Господарями і ведучими святкового концерту були майстри виробничого навчання Логвиненко С.І. і Билков О.В. Увінчав його урочисте завершення виступ хору працівників ліцею.
За оцінкою директора Житомирського державного Будинку художньої та технічної творчості молоді Нелі Дмитрівни Ткачук, це був найкращий виступ колективу учнів і працівників серед 28 закладів системи ПТО області. А ще презентації із життя закладу та виставки досягнень учнів створили незабутню атмосферу зібрання, стали предметом гордості учнів і працівників закладу.
Н.ГОРБЛЮК, Н.ГОРДІЄНКО, викладачі ліцею