ЗАКІНЧЕННЯ ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

4 квітня 2011 року розпорядженням міського голови в м.Новоград-Волинський закінчився опалювальний сезон 2010-2011 рр. Причина передчасного закінчення сезону банальна — борги за газ. Загальна заборгованість комунального підприємства «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» перед ДК «Газ України» станом на 4 квітня 2011 року становить 10,2 млн. грн. Борги перед КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» за надані послуги теплопостачання складають 2,560 млн. грн., в тому числі населення — 2,3 млн.грн.
Борг за фактично спожитий природний газ виник через те, що з 1 серпня 2010 року для підприємств ­теплоенергетики ціна на газ зросла на 50%, а тарифи для населення, затверджені державним регуляторним органом на рівні 80% їх собівартості. І, як наслідок цього, — невідшкодована різниця в тарифах по населенню на сьогодні складає 9,2 млн. грн.
Протягом 2006-2009 рр. з державного бюджету виділялись кошти на компенсацію теплопостачальним підприємствам різниці в тарифах по населенню, якими погашались борги за спожитий газ. На даний час законодавством України не передбачене відшкодування цієї різниці в тарифах.
Адміністрація КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго»