ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО НА ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ

Ставши призерами зонального відбірного турніру, новоград-волинські борці греко-римського стилю здобули три путівки на чемпіонат України. На змаганнях у Шостці (6-8 квітня), де зійшлися борці, так званої, Північної зони (Сумщина, Чернігівщина, Київщина, Житомирщина й Полтавщина), брали участь четверо спортсменів із Новограда. Вікова категорія — 1996-98 роки народження.
Переможцем відбірного турніру в категорії 47 кг став Олександр Федотов, учень колегіуму. У цій же категорії третє місце виборов Богдан Денисюк (ЗОШ №2). Також третім у категорії 85 кг завершив змагання учень восьмої школи Віталій Медведок.
Як розповів один із тренерів новоград-волинської школи греко-римської боротьби Ігор Савін, ці троє спортсменів на правах призерів відбірного туру отримали право на участь у чемпіонаті України серед борців цієї вікової групи. Фінал заплановано на травень.
* * *

Напередодні двоє зі згаданої вище трійці, а також студент технікуму Владислав Ковальчук, взяли участь у міжнародному турнірі з греко-римської боротьби, що відбувся на Рівненщині, у місті Березне.
Як зауважив тренер, часом такі змагання бувають сильнішими, ніж чемпіонати України, оскільки гості-іноземці включають до складу своїх команд представників національних збірних. До слова, цього разу, крім українців, прибули команди з Польщі, Росії й Білорусі.
Можливо, в силу цієї причини, але найкращий результат спортсменів зі Звягельщини — третє місце Богдана Денисюка. Олександр Федотов і Владислав Ковальчук стали п’ятими у своїх категоріях.
Коментуючи підсумки згаданих турнірів, Ігор Савін висловив сподівання, що місцева влада у подальшому приділятиме більше уваги розвитку в місті цього виду спорту. Адже, за словами тренера, спортсмени отримують можливість вирушити на змагання, як правило, за кошти батьків.
Олег БРЮХАНОВ