LADY GAGA — ПЕРЕМОЖНИЦЯ КОНКУРСУ «МІС ЗВЯГЕЛЬ-2011». ВОНА  Ж — МАРІЯ ПАПЧЕНКО

LADY GAGA — ПЕРЕМОЖНИЦЯ КОНКУРСУ «МІС ЗВЯГЕЛЬ-2011». ВОНА Ж — МАРІЯ ПАПЧЕНКО

ПАЛАЦ КУЛЬТУРИ ЛЕДВЕ ВСТОЯВ ВІД ЗЕМЛЕТРУСУ... СИМПАТІЙ
А спричинила його потужна навала вболівальників, котрі дочекалися у неділю головного шоу міста — «Міс Звягель-2011». Тих, хто хоч раз побував на конкурсі, не потрібно переконувати у його шаленій популярності. Цього разу квитки, попри їх подорожчання (15-20 гривень), люди розкупили за декілька днів до «часу ікс». Каса, зібрана цьогорічним конкурсом, говорять організатори, — найбільша за попередні роки.

Навіть додаткових рядів у великій залі ПК, доставлених у якості бонуса, не вистачило для усіх бажаючих. Втім, активним вболівальникам відсутність місць не стала на заваді. Стіни Палацу культури, навіть, якби хотіли впасти цього дня від натиску, — не змогли б, бо з усіх боків їх надійно підпирали шанувальники конкурсу та учасниць. Впродовж трьох з половиною годин, доки журі не назвало переможницю, ніхто із залу не вийшов...
Судячи з відгуків, конкурс вже охрестили найяскравішим за попередні роки, а учасниць — найпідготовленішими. До суперницького духу останніми роками додалася творча «битва» репетиторів — чим сильніший тандем, тим більше шансів сподобатися журі та глядачам. Матеріальна підтримка також відіграє важливу роль у підготовці — позначається і на вигляді конкурсанток, і на якості їх костюмів, і на феєричності шоу.
Цього року такого було ­вдосталь. Розмаїття феєрверків, повітряних кульок та мильних бульбашок перевершило усі попередні програми. Над костюмами команди попрацювали творчо, а над виступами — креативно. Претензії на лідерство відчувалися у виступах кожної дівчини. Зауважимо, що репетиції проходять окремо, тож реально оцінити суперниць і порівняти шанси на перемогу дівчата мають змогу лише під час конкурсу. Тож у цьому — інтрига не лише для вболівальників...
Вихід у весільних сукнях від салону «Анастасія» ознаменував знайомство глядачів із учасницями. Поки більшість у залі мала можливість скласти перше враження, хтось із хлопців потай придивлявся собі наречену у красунях, а незаміжні глядачки подумки приміряли білосніжні вишукані сукні на себе.
Дефіле у стилі ретро: мода проходить — стиль залишається!На цьому завоювання глядацьких симпатій лише розпочалося — у наступному конкурсі дівчата продемонстрували силу власної фантазії на тему найяскравішої романтичної події свого життя. Звісно, у багатьох із них така подія ще попереду, але мріяти не забороняється нікому. А у такому віці, коли світ здається рожево-ідеальним, фантазія не має меж, що дівчата й довели. В одній із вигаданих історій, наприклад, учасниця полетіла у романтичну подорож, котра обернулася ­повною несподіванкою: дівчина опинилася на острові папуасів, а хлопець — серед амазонок. Низка пригодницьких поворотів у сюжеті, зрештою, завершилася романтичною зустріччю закоханих.
Любов до танців та багаторічні заняття у місцевих хореографічних колективах зіграли на користь дівчатам у танцювальному змаганні. Таїса Феденко, як і обіцяла, зачарувала глядачів східним танцем, відмінно володіючи власним тілом і змусивши зал спостерігати за кожним своїм м’язом, що рухався у такт східним мотивам. Діана Георгієва презентувала на сцені міні-виставу — не лише із танцями, а й із колоритними українськими обрядами сватання та народними костюмами. Олеся Бондаренко вразила артистизмом в образі Чарлі Чапліна — публіці неабияк сподобалося яскраве перевтілення у світлі прожектора на темній сцені, що виглядало, немов кадр із чорно-білого фільму.
Новинкою конкурсу стало ретро-дефіле у жіночому вбранні минулого століття. Кожній сучасній дівчині цікаво приміряти на себе сукню чи костюм, в яких ходили колись їх бабусі. До того ж нове, кажуть дизайнери, — це добре забуте старе. Не дивно, що секрети моди час від часу повертаються із забуття, аби виграшно засяяти під новим кутом зору. Тому у капелюшках, вуалях, мереживних рукавичках та інших колишніх модних штучках дівчата відчули себе елегантними модницями минулого.
Конкурс пародій — найулюбленіший новоград-волинцями, більшість із яких можуть споглядати зірок кіно та шоу-бізнесу лише з екранів власних телевізорів. Тому конкурсантки не пошкодували сил і засобів, аби зробити пародії яскравими та феєричними. В гостях у Новограді цієї неділі побували Шер, Валерій Меладзе з «ВІА-грою», кавказька полонянка Наталія Варлей, Борис Моісеєв та маса інших артистів, котрим приїзд у Новоград міг би наснитися хіба що у страшному сні. Серед інших, сцена Палацу культури побачила й епатажну Леді Гага у виконанні Марії Папченко.
Пародія вдалася настільки, що журі остаточно упевнилося у своєму виборі — корону «Міс Звягель-2011» присудили шістнадцятирічній Марії Папченко з гімназії. Титул «Перша віце-міс» отримала Олеся Бондаренко, «Друга віце-міс» — Діана Георгієва. Таїса Феденко стала «Фотомодель року», Анна Червякова — «Міс чарівність», Анастасія Корнієнко — «Міс Грація». Учасниці отримали подарунки від спонсорів та безліч нових вражень.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА