Загибель на пожежі спонукає рятувальників посилювати протипожежний контроль

Із початку 2021 року на пожежах в області загинуло 6 осіб, троє з яких — у Чуднівському районі. Нещодавно у с.Великих Коровинцях на пожежі у власній оселі загинув чоловік. Аби запобігти подібним трагедіям, рятувальники посилили протипожежний контроль та вживають додаткові профілактичні заходи.
Фахівці ДСНС надають поради щодо безпечного використання печей, електро- та газових приладів. Під час бесіди з селянами з’ясовується, що в деяких оселях відсутній металевий лист на підлозі, є тріщини, не почищені від сажі димарі. Рятувальники детально роз’яснюють власникам, до якого лиха може призвести така недбалість. Не оминули вони увагою і таку проблему, як паління в ліжку.
Крім того, батькам наголошують на необхідності навчати дітей правилам безпеки, а також у жодному разі не залишати їх без нагляду вдома. Фахівці ДСНС також розповсюджують інформаційні листівки.
Враховуючи обмеження під час карантину, рятувальники проводять роз’яснювальну роботу на вулиці.
Із досвіду попередніх відпрацювань фахівці ДСНС розповідали, що постійно виявляють у кожній другій оселі під час зимового періоду різні недоліки. У когось упритул до печі стоїть ліжко, а хтось сушить одяг на печі тощо. Подібні порушення правил пожежної безпеки можуть закінчитися не лише загорянням, а й загибеллю людей. Тому усувати недоліки необхідно якомога швидше, адже відповідальність рятує життя!
УДСНС України у Житомирській області