БЕЗПЕКУ — НАШИМ ДІТЯМ!

БЕЗПЕКУ — НАШИМ ДІТЯМ!

20 квітня у загально­освітній школі I-III ступенів №4 відбувся семінар начальників штабів ЦЗ шкіл міста та показове комплексне об’єктове тренування. Начальник штабу школи Бортник Л.Д. ознайомила присутніх із планом семінару та заходами, підготовленими до «Дня цивільного захисту».
Захід пройшов на високому організаційному рівні під керівництвом заступника начальника управління освіти і науки Ващук Т.В. та директора школи Сільвертюк В.А. Про характеристику ймовірних надзвичайних ситуацій регіону та відповідні дії штабів ЦЗ по захисту населення розповів начальник відділу з питань НС та мобілізаційної роботи
Лень В.О. Рекомендації щодо підготовки та проведення «Дня цивільного захисту» в закладах освіти надала завідувач НКП цивільного захисту Купчук С.В.

Учасники семінару відвідали відкриті виховні години у 6-В та 3-А класах на тему: «Чорнобиль — чорний біль України». У 5-11 класах відбулися вікторини, змагання, естафети із нормативів ЦЗ, огляд-конкурс на кращий малюнок «Чорнобиль очима дитини». Далі сигнал оповістив учасників про небезпеку у зв’язку з аварією на АЕС. Чітко організованими діями педагогів дітей евакуювали з приміщень школи у протирадіаційне укриття. При цьому кожна дитина була забезпечена засобами індивідуального захисту. Згодом бійці МНС продемонстрували бойове розгортання та ліквідацію умовної пожежі. Санітарний пост надав першу медичну допомогу потерпілим.

Під кінець робочого дня відбулась лінійка, на якій підвели підсумки проведення «Дня цивільного захисту» та комплексного об’єктового тренування і нагородження переможців грамотами. Практику проведення таких заходів потрібно поширювати і надалі, оскільки семінар з питань ЦЗ та БЖД дає можливість обговорення нагальних проблем захисту дітей у надзвичайних ситуаціях, обмінятись досвідом, обговорити проблеми викладання спеціальних дисциплін у школі та пошуку шляхів їх вирішення.
С.КУПЧУК, завідувач НКП цивільного захисту