100 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ — НА ОРГАНІЗАЦІЮ РОБОТИ ПРИШКІЛЬНИХ ТАБОРІВ

У квітні проведено обласну нараду щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей у 2011 році під головуванням заступника голови облдержадміністрації В.С.Балюрка, в якій взяли участь заступники голів райдержадміністрацій, міських рад, начальники управлінь облдержадміністрації, обласних служб, начальники відділів у справах сім’ї, молоді та спорту, освіти районних державних адміністрацій, міських рад, керівники обласних установ, директори оздоровчих закладів. Місто Новоград-Волинський представляли заступник міського голови Валентин Костюк, начальник відділу у справах сім’ї та молоді міської ради Алла Виговська та спеціаліст ІМЦ управління освіти і науки міської ради Галина Данильчук.
Розгляд питання, винесеного на порядок денний наради, продиктовано необхідністю забезпечення ефективного оздоровлення і відпочинку дітей влітку 2011 року. Заслухано інформації начальників управлінь і служб облдержадміністрації, причетних до оздоровлення дітей, з питань підготовки до літнього оздоровлення, проблемних питань, що виникають під час організації.
На Житомирщині проживає 140 тисяч 476 дітей шкільного віку (7-16 років). За літній період у 2010 році вдалося забезпечити 50,1% дітей шкільного віку оздоровленням та відпочинком. Обласною програмою поставлено завдання на 2011 рік забезпечення 55 відсотків дітей послугами з оздоровлення і відпочинку.
Середня вартість путівки до стаціонарних закладів оздоровлення становитиме 1700-2100 гривень при вартості харчування 35 гривень на одну дитину на добу. Вартість харчування у таборах з денним перебуванням при загальноосвітніх навчальних закладах має становити, відповідно до норм харчування в оздоровчих закладах (пришкільних таборах), затверджених ­постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.04 №1591, не менше 14 гривень у день.
У Новограді-Волинському, з метою належної організації оздоровчої кампанії 2011 року, на виконання міської Програми відпочинку та оздоровлення дітей на 2009-2014 рр. прийнято рішення виконавчого комітету міської ради від 30.03.11 р. №108 «Про літнє оздоровлення та відпочинок дітей у 2011 році», з міського бюджету виділено 100 тис. грн. на організацію роботи пришкільних таборів.
На жаль, у місті відсутні будь-які санаторні, оздоровчі заклади, стаціонарні табори. Тому для частини дітей молодшого шкільного віку організовується змістовний відпочинок у пришкільних таборах з денним перебуванням за рахунок коштів міського бюджету та батьківської доплати. Передбачено, що в межах запланованих у міському бюджеті коштів, вдасться забезпечити 900 дітей молодшого шкільного віку організованим відпочинком. Протягом 14 днів у місті діятимуть 9 пришкільних таборів. Традиційно, стартує відпочинкова кампанія з 1 червня, у День захисту дітей, загальноміським дитячим святом.
Відділ у справах сім’ї та молоді міської ради