У «МОРСЬКОМУ» ГОРІЛА ХЛІБОВОЗКА

26 квітня, у другій половині дня, на вулиці Відродження (район «Морське»), спалахнув автомобіль, що розвозить хліб.
Як повідомили у місцевій СДПЧ-10, сигнал про пожежу на пульт чергового надійшов о 15.15. На місце одразу ж виїхали рятувальники. «Горіли скати автомобіля, салон та відсік двигуна», — йдеться в журналі записів про виклики. Внаслідок пожежі, опіків зазнав водій автомобіля.
У травматологічному відділенні міськрайТМО, де зараз перебуває потерпілий, повідомили, що у водія — травми середнього ступеня важкості. «Водій зазнав опіків на відкритих частинах тіла — руках та обличчі», — відповів завідуючий відділенням Анатолій Благодир.
Автомобіль марки «ГАЗель» належить новоград-волинському хлібозаводу. Директора підприємства Сергія Портянка, до якого ми звернулися за коментарем щодо ситуації, наш телефонний дзвінок застав у лікарні — якраз провідував підлеглого.
«Зараз проводиться розслідування інциденту. З’ясовується, яка організація займалася встановленням газобалонного устаткування на автомобіль, і якими дозволами вона при цьому керувалася, оскільки наше підприємство ­придбало машину вже з цим обладнанням. Ми запросили експертів із Києва та з Житомирського Держгірпромнагляду. Будуть зроблені відповідні висновки, адже автомобілю лише трохи більше року. До водія претензій немає», — зазначив Портянко.
«Потрібно ретельно вивчити причини, що ­призвели до пожежі. Адже, якби таке сталося в більш людному місці, — постраждалих ­могло б бути більше», — прокоментував пригоду ­начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій міської ради Василь Лень.
Олег БРЮХАНОВ