НЕПОДАЛІК ЖИТОМИРСЬКОГО МОСТУ ВИЯВИЛИ... ГРАНАТУ

Про це, зателефонувавши до редакції, газеті повідомив чоловік, котрий назвався Володимиром. Мовляв, він бачив, як металошукачі «спіймали» на магніт бойову гранату...
Начальник СДПЧ-10, підполковник Олексій Рижов, до якого ми звернулися, щоб перевірити правдивість цієї інформації, підтвердив, що дійсно, 3 травня на березі Случі, між житомирським мостом і газовим господарством, було знайдено гранату Ф-1. «Лимонка» виявилася бойовою, але, на щастя для тих, хто з нею контактував, — без заряду.
— Виїхали на місце. Одразу помітив, що ця граната — не являє собою небезпеки, — розповів Рижов. — Якщо ж знайдені предмети все ще можуть призвести до вибуху, — в таких випадках викликаємо групу піротехніків із Житомира.
Значну частину фактів виявлення вибухонебезпечних предметів працівники служби порятунку пов’язують із металошукачами — професіоналами і любителями, активність яких дедалі зростає. У таких ситуаціях головна порада — найперше телефонувати: 101, знахідку не чіпати, дочекатися приїзду рятувальників.
Олег БРЮХАНОВ