ЗАХІДНІ ВОЯЖІ КЛУБУ «СІЧ»

ЗАХІДНІ ВОЯЖІ КЛУБУ «СІЧ»

\"ЗАХІДНІВихованці новоград-волинського клубу карате-до «Січ», дитячо-юнацької спортивної школи і ФСТ «Спартак» повернулися з медалями із представницького міжнародного турніру, що нещодавно відбувся у Чехії.
«Це — один із найбільших турнірів з карате-до, що проводяться в Європі. Брали участь у змаганнях близько семисот спортсменів із 21 країни», — зазначив тренер новоград-волинського клубу «Січ» Вадим Рибачок.
У складі української збірної було п’ятеро звягельчан. Троє з них поповнили свої колекції черговими нагородами.
В особистому заліку переможцями змагань стали Дмитро Корнійчук у віковій категорії 14-15 років, ваговій — до 57 кг та Анастасія Ванжура (16-17 років, до 53 кг). Серед 14-15-річних, у ваговій категорії понад ­75 кг, третє місце здобув Анатолій Овсянніков.
Успішними були виступи новоград-волинців також у командних куміте. Дівоча українська команда, до якої увійшла Анастасія Ванжура, стала переможцем у цій номінації. Юнацька, де були представлені Дмитро Корнійчук і Анатолій Овсянніков, — стала третім призером.
Організатори турніру подбали й про культурну програму. Оскільки змагання проводилися у місті, що розташоване всього у двадцяти кілометрах від Праги, — для спортсменів були проведені екскурсії. Тож, приємні емоції від поїздки забезпечили не тільки призові місця, а й нові враження від побаченого.
* * *

Через тиждень після вояжу до Праги клуб «Січ» знову відрядив своїх представників на змагання. Цього разу — до Чернівців, де ­пройшов відкритий турнір за участю 27 команд, серед яких — по одній з Молдови і Білорусі.
Новоград-волинці виступили чисельною дружиною. Серед 19 спортсменів були як такі, для кого можливість поїхати на змагання випадає не часто, так і досвідчені — хто щойно побував на вищезгаданому міжнародному турнірі у Чехії.
Здобуток клубу «Січ» у Чернівцях — два перших і чотири третіх місця. У категорії 12-13 років переможцем турніру стала Анастасія Василенко. Також, у розділі ката — майстерність виконання техніки бою — перше місце серед дорослих здобув Мар’ян Парадівський.
Стати третім у категорії, де загалом суперничали аж тридцять спортсменів, вдалося Назару Рахманку (категорія 12-13 років). Олексій Горбаченко (16-17 років), Ольга Павлова (14-15) та Віталій Тимошенко (14-15) теж стали бронзовими призерами.
21 травня у Києві відбудеться міжнародний турнір із карате-до, який для українських спортсменів розглядатиметься як чемпіонат країни. Ці змагання стануть останніми для новоград-волинських каратистів у поточному навчальному році. Впродовж літніх канікул спочатку планується відпочинок, а дещо згодом — поїздка у Карпати, де вихованці клубу «Січ» під керівництвом тренерів пройдуть навчально-тренувальний збір.
Олег БРЮХАНОВ