«АВАНГАРД» — У ЧЕМПІОНАТІ АМАТОРІВ!

«АВАНГАРД» — У ЧЕМПІОНАТІ АМАТОРІВ!

НА РАДОЩАХ ФУТБОЛІСТИ З ДВОЗНАЧНИМ РАХУНКОМ РОЗГРОМИЛИ БЕРДИЧІВСЬКУ «НИВУ» В КУБКУ ОБЛАСТІ
Тривала епопея щодо «участі — не участі» новоград-волинського футбольного клубу в цьогорічній першості України серед аматорів завершилася лише цими днями. У чиновницьких війнах переміг здоровий глузд, і ФК «Авангард» таки заявили в останній момент у цей турнір.
Нагадаємо, що події розвивалися таким чином, що заявку, відповідно до позиції обласного футбольного керівництва, мав отримати минулорічний звягельський бренд «Звягель-750». Втім, як вже раніше писала наша газета, всі провідні футболісти покинули «Звягель» і, за підтримки влади, сформували «Авангард». Такий «фінт» не всім сподобався, і в «Авангарду» виникли проблеми. Причому, не на футбольному полі, а в кабінетах окремих спортивних чиновників.
«Зрозуміло, що ми хочемо, аби наша, новоград-волинська команда, грала в аматорському чемпіонаті України. Добре, що наші численні звернення аж до Федерації футболу України та до впливового земляка — Володимира Литвина — таки допомогли нам заявитися», — дав коментар Володимир Гамма, начальник відділу з питань розвитку фізичної культури і спорту міської ради.
Схема розіграшу турніру аматорських команд не змінилася. Як і раніше, клуби поділили на групи. Цьогоріч, як пише сайт Асоціації аматорського футболу України, таких груп — чотири. Кращі (по скільки з кожної групи — наразі інформації немає) наприкінці сезону розіграють «фінальну пульку».
Ось суперники новоград-волинців: ФК «Самбір» (Львівська область), ФК «Збруч» (м.Волочиськ, Хмельницька область), ФК «Одек» (м.Оржів, Рівненська область), ФК «Арсенал» (м.Житомир), ФК «Коростень» та ФК «Малин».
Як бачимо, серед конкурентів — три команди з Житомирської області. Тож, боротьба обіцяє бути цікавою, адже нас чекають принципові ігри між командами-сусідами.
Капітан «Авангарду» Дмитро Горбаченко, котрий нині відновлюється після травми, відповів на декілька запитань кореспондента «ЗІ» щодо планів і завдань команди. На жаль, услід за Ігорем Носарєвим покинув новоград-волинський клуб і став гравцем «Арсенала» Роман Весельський. На заміну цим хлопцям вже підшукуються нові виконавці. «Ведемо перемовини, щоб підсилити команду перед стартом у чемпіонаті аматорів. Наше завдання — незмінне: виходити на поле і радувати своєю грою вболівальників», — оптимістично запевнив Дмитро Горбаченко.
До речі, перші ігри в нашій групі вже відбулися. ФК «Коростень» здолав «Одек» — 2:1, «Арсенал» вдома поступився команді з Самбора — 0:1. «Авангард» стартує цієї неділі — виїзним матчем проти ФК «Самбір». А на наступному тижні, в середу, — домашня гра. Суперник — ФК «Збруч».
У чемпіонаті Житомирщини, за словами капітана команди, «Авангард» награватиме молодих футболістів. А в кубку області, де в заявці присутні і Носарєв, і Весельський, — стоїть завдання здобути трофей. У 1/8 фіналу новоград-волинці за сумою двох матчів познущалися з «Ниви» (Бердичівський район) — 17:1, і впевнено пройшли далі. Суперник по чвертьфіналу — клуб зі Стрибожа, Червоноармійський район.
Тож, шановні вболівальники, слідкуйте за афішами, оскільки час початку навіть найближчих матчів — поки що невідомий.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА