МІСЦЕВІ БОРЧИНІ ОТРИМАЛИ ШАНС ЗАЯВИТИ ПРО СЕБЕ НА ВВЕСЬ СВІТ

МІСЦЕВІ БОРЧИНІ ОТРИМАЛИ ШАНС ЗАЯВИТИ ПРО СЕБЕ НА ВВЕСЬ СВІТ

Така подія в історії новоград-волинських борців вільного стилю раніше траплялася тільки раз — три роки тому місцева вихованка Оксана Дмитришина стала учасницею чемпіонату Європи. І ось успіх подібного масштабу прийшов удруге.
На чемпіонаті України у Хмельницькому, що був відбірним етапом на міжнародні змагання для юніорів та юніорок (18-20 років), дві звягельські борчині гарантовано отримали право на участь у чемпіонатах Європи і світу. Ще одна — побореться за це ж саме під час додаткових сутичок.
У категорії 63 кг, впевнено вигравши всі шість поєдинків включно з фіналом, перше місце здобула Тетяна Лавренчук, уродженка села Ужачин Новоград-Волинського району. Таким чином 18-річна спорт­сменка увійшла до основного складу національної збірної України і візьме участь у чемпіонаті Європи з вільної боротьби, що відбудеться цього літа.
«Я дуже задоволений виступом моєї підопічної. Тепер будемо готуватися до чемпіонату Європи, щоб гідно представити нашу країну», — зазначив тренер борчині Сергій Мельник.
У запеклій і практично рівній боротьбі, лише у додатковому періоді, програла фінальну сутичку Ольга Прохор (категорія 59 кг). Як розповів один з її тренерів, Анатолій Ясиневич, Ольгу, срібну призерку чемпіонату України, також викликають на навчально-тренувальний збір, де члени національної збірної цілеспрямовано готуватимуться до борцівського Євро. Втім, незалежно від підсумків зборів, звягельчанка візьме участь у міжнародному турнірі найпрестижнішого класу: путівка на чемпіонат світу з вільної боротьби в неї вже у кишені.
Досягла успіху на звітній першості України також Віта Блиндюк, котра виконала норматив майстра спорту з вільної боротьби. Віта стала другою, і її кандидатура теж розглядається серед числа претендентів на включення до складу збірної України. «У її випадку все залежатиме від того, як вона себе проявить під час навчально-тренувальних зборів та контрольних сутичок», — роз’яснив ситуацію Анатолій Ясиневич.
Цікаво, що у складі дівочої збірної Житомирської області із семи спортсменок аж п’ять — вихованки з Новограда-Волинського і району. Крім трьох вищезгаданих борчинь, учасниками чемпіонату України були Руслана Ігнатюк і Наталія Перепьолкіна. Обоє завершили свій турнірний шлях за крок від можливості поборотися за потрапляння у призери.
Не так вдало, як дівчата, на цій першості України відбо­ролися юнаки. З-поміж п’яти представників Житомирщини найкращий результат — 5 місце.
Олег БРЮХАНОВ