НЕЗАПЛАНОВАНИЙ ШЛАГБАУМ

НЕЗАПЛАНОВАНИЙ ШЛАГБАУМ

ЗА ПЕРЕЇЗДОМ НА ДОРОГУ ВПАЛО ДЕРЕВО
Опівдні 11 травня неподалік залізничного переїзду (вул. Шевченка), впало дерево і перегородило половину проїжджої частини вулиці. Зайве казати, що цією дорогою користується чимало автомобілістів. Тож, протягом кількох годин виїзд із міста у бік Рівного й Шепетівки був утрудненим.
Нам вдалося поспілкуватися з очевидцем — черговою по переїзду: «О 12.20 почула гуркіт. Спочатку здалося — щось не так зі шлагбаумом. Поглянула — а це дерево впало... Згодом приїхала спецмашина. Розпиляли і прибрали його десь години через дві».
Як розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій міської ради Василь Лень, загалом по місту на сьогодні близько трьохсот дерев визнано аварійними. Від початку року вже зрізали 23 дерева, використали 25 тисяч гривень із 90 передбачених на цей рік у міському бюджеті.
Не складно підрахувати, що тих коштів, які залишилися, має вистачити приблизно на 50-60 дерев. А це — від сили п’ята частина. До того ж, ті дерева, що ростуть на кладовищах, доволі складно зрізати. Тож, витрати будуть ще більші.
Тим часом, падіння дерев на проїжджу частину, тротуари і будинки — не рідкісне явище. Причому, таке трапляється не тільки під час буревіїв. Протрухле, тобто, аварійне дерево може зламатися у будь-який момент і наробити біди. Минулої осені дерево впало на дорогу в мікрорайоні «Дружба». Очевидці тоді розповідали, що буквально за мить перед цим там проїхав рейсовий автобус...
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА